miercuri, 31 octombrie 2012

Halloween Fail

Vroiam sa fac o lista cu inventii gasite accidental, dar Google mi-a adus aminte ca astazi este Halloweenul. Sarbatoarea aceea importata de la americani si care face ravagii anul acesta si la noi, mai ales in randul celor mici ce primesc costume si dulciuri. Pentru restul este inca o ocazie in care se pot imbata (de parca ar mai fi nevoie de sarbatoare pentru asa  ceva)si costuma in costume cat mai sexy sau mai traznite. Ei bine exista si oameni ce n-au auzit de penibil si s-au hotarat sa ajunga vedete pe internet. Enjoy!










joi, 25 octombrie 2012

Fraze celebre din carti

Titlul este incorect, deoarece in lista de mai jos veti gasi doar fraza de inceput dintr-o carte. Ordindea este aleatorie, iar frazele sunt in engleza pentru ca marea lor majoritate a cartilor de unde sunt luate au fost scrise in aceasta limba. Pentru a nu strica semnificatia si pentru ca nu sunt un traducator extraordinar am preferat sa le scriu in aceasta limba. Daca aveti o traducere buna, lasati-o in comentarii si o sa editez articolul. Enjoy!






  • “It is a truth universally acknowledged, that a single man in possession of a good fortune, must be in want of a wife.” — Pride and Prejudice – Jane Austen
  • "Midway in our life’s journey, I went astray from the straight road and woke to find myself alone in a dark wood.” — Inferno – Dante
  • "Many years later, as he faced the firing squad, Colonel Aureliano Buendía was to remember that distant afternoon when his father took him to discover ice." —Gabriel García Márquez-One Hundred Years of Solitude
  • “It was a bright cold day in April, and the clocks were striking thirteen.” — 1984 – George Orwell
  • “It was the best of times, it was the worst of times, it was the age of wisdom, it was the age of foolishness, it was the epoch of belief, it was the epoch of incredulity, it was the season of Light, it was the season of Darkness, it was the spring of hope, it was the winter of despair.” — A Tale of Two Cities – Charles Dickens
  • “Happy families are all alike; every unhappy family is unhappy in its own way.” — Anna Karenina – Lev Tolstoy
  • "Call me Ishmael." —Herman Melville-Moby-Dick
  • "I am an invisible man". —Ralph Ellison, Invisible Man
  • "It is true that I have sent six bullets through the head of my best friend, and yet I hope to shew by this statement that I am not his murderer. "- H.P. Lovecraft-The Thing on the Doorstep
  • "It was a pleasure to burn." —Ray Bradbury, Fahrenheit 451
  • “No one would have believed, in the last years of the nineteenth century, that this world was being watched keenly and closely by intelligences greater than man’s and yet as mortal as his own; that as men busied themselves about their various concerns they were being scrutinized and studied, perhaps almost as narrowly as a man with a microscope might scrutinize the transient creatures that swarm and multiply in a drop of water.” — War of the Worlds – H. G. Wells





joi, 18 octombrie 2012

Palmierul lui Uad Hamid

Un palmier vasnic intr-un mic satuc sudanez. Plantat de nimeni si aparut peste noapte odata cu satul al carui inceput nimeni nu-l stie. Simbol al comunitatii, trimisul lui Allah in viata aceasta aspra a oamenilor din desert. Viata ce are grija de viata de langa el. Umbrarul ce da liniste sufleteasca satenilor si ii alunga pe strainii ce vor   renuntarea la valorile traditionale.  
Povestea lui Tayeb Salih despre acest palmier ce uneste o mica comunitate este superba, daca aveti timp v-o recomand s-o cititi.
Personal cand am citit aceasta scurta nuvela m-am gandit la un sat romanesc si la noi, romanii ca natie. Ne-am pierdut acest palmier, ce sa ne reuneasca. Mai sunt cateva locuri unde acesti fosti idoli pagani, sunt folositi in continuare ca legatura catre Dumnezeu, dar sunt atat de putine incat pot fi numarate pe degete.Vorbind acum la nivel national, aceeasi lipsa de simboluri, umane sau materiale, ne fac sa fie un popor  dezbinat si slab.
Cea mai mare mandrie o simtim,ironic, la un meci de fotbal in care ne punem sperantele in cativa sportivi ce nu stiu ca reprezinta 21 de milioane de oameni. Cati dintre voi s-a simtit mandru ca este roman? Nici nu ar trebui sa va simtiti pentru ca nu este meritul vostru ca faceti parte din acest popor. Sa fiti insa mandri ca il reprezentati prin fiecare actiune.
Nu mai suntem un satuc traditional ci o tara europeana. Sa pastram totusi palmierul ce ne aduce aminte de valorile traditionale.

joi, 11 octombrie 2012

Inselatul - Sport national

Scriu aceste randuri inspirat de sanii imensi si tristi ai Nicoletei Luciu. Mari si siliconati isi plang de mila in fata unei anonime venita parca din marsupiul unui cangur.
In spatiu carpato-danubiano-pontic exista din vremuri imemorabile sportul numit inselatul. De la inselatul increderii pana la inselarea partenerului. Toti romanii se simt datori sa duca aceasta traditie mai departe insuflandu-le pana si celor mici aceste sentimente patriotice.
Va spun cu mana pe inima ca dintre toti prietenii mei, de sex masculin, niciunul nu a putut sa reziste tentatiei de a-si insela partenera. Nu in sensul acela biblic cu o privire, cu un gand, ci mai degraba in sensul acela intim, in care ramai cu vreo amintire ce te duce la doctor. Si nu a fost prea greu sa aflu tinand cont ca au venit la mine un zambet timpit pe fata, pe care il recunosti dintr-o privire. Apoi incepe povestirea detaliilor, pentru ca noi oamenii plictisiti mai traim si prin aventurile altora. Niciun fel de remuscare nu apare pe fata eului liric si pare chiar mandru de realizarea sa.
Ma intreb daca ar mai zambi gandindu-se ca si prietena/ sotia lui are aceeasi usurinta in a cunoaste oameni noi. La fete este si mai usor de aflat daca una dintre ele insala. Intotdeauna este vorba de cea mai buna prietena si o alta prietena scapa secretul asa ca din intamplare. Mai ceva ca pe Twitter.
Nu am inteles niciodata de ce nu te desparti frumos si pe urma te duci unde vrei si cu cine vrei. Este adrenalina de vina? Te face sa te simti mai viu si totul este mai palpitant?
Mai grav este sa stii ca esti inselat/a si sa continui relatia. Nu-i mai vad rostul nici daca ma pici cu ceara. Sunt unii masochisti carora le place ceara asta si telenovelele. Se cearta, se impaca, se insala iar si tot asa.
Ar trebui sa avem ca deviza de stat : Insala sau vei fi inselat. Macar nu putem sa inselam timpul.

marți, 9 octombrie 2012

Nu te tufar!

Sunt de-a dreptul oripilat de asaltul mediatic pe care presa audio-vizuala il face asupra mea. Si nu este despre un eveniment de importanta majora sau vreo catastrofa. Este pentru viata amoroasa a unei dudui foarte neatractiva.
Este sau nu prostituata Ioana Tufar? Asta este intrebarea al carui raspuns este de importanta nationala. Fiecare televiziune si fiecare ziar este interesat de aceasta femeie si de viata ei intima. Daca a facut prostitutie este atat de scandalos incat intreaga tara va intra in colaps financiar. Daca nu a facut o sa fie greva in randul barbatilor dornici de a avea o tona de grasime in patul lor. Atat de mare este interesul pentru aceasta femme fatale.
Eu unul nu mai pot sa mai dorm seara in pat de grija asta. Cu cati a fost? Cat au platitit-o? Cine dracu s-a uitat la ea? 
Mai degraba ma intreb cine este atat de nebun s-o cheme la atat de multe emisiuni? Nu stiu daca ati vazut-o dar genul acela de femeie imi provoaca crize stomacale numai la simpla privire si nu vorbesc de fluturi in stomac. Cine o cheama pe Ioana Tufar este masochist si cine o asculta este tembel de-a binelea. Doar pentru ca a fost fata cuiva celebru nu ii garanteaza sanatatea mintala si nu inteleg cum altii nu vad acest lucru.
Chiar nu mai este nimic in toata presa asta de scandal? Am ajuns sa regret zilele in care Simona Senzual sau Bianca Dragusanu erau pe sticla. Macar aratau mai bine.

sâmbătă, 6 octombrie 2012

Marturie de nunta

Pentru cei care nu stiu, in afara blogului personal ma ocup si de un site destinat nuntilor. Acolo trebuie sa scriu articole despre orice tine de acest eveniment atat de important. Sa nu credeti ca este usor, mai ales ca nu sunt atat de multe lucruri pe care eu le stiu despre o nunta. Singurele articole mai usoare sunt cele despre marturiile de nunta. Nu pentru ca postez doar poze ci pentru ca exista unele atat de amuzante incat te gandesti cat de amuzant ar fi sa lasi asa ceva la nunta ta. 
Am gasit de exemplu aici http://www.mopo.ro/marturie-nunta-cutiute-miri-set o marturie extrem de amuzanta. Doua cutiute facute astfel incat sa reprezinte mirele si mireasa. Dar mai are un avantaj, de ordin pecuniar: marturia poate fi folosita si ca suport de card. Credeti-ma ca o asemenea economie se va simti atunci cand bugetul de nunta pare din ce in ce mai mic.
Eu am primit pana acum marturii banale, pietre in general. Vorbesc foarte serios. Ma intreb la ce s-au gandit oare mirii? O sa imi aduc aminte de ei cand ma uit la o piatra? Odata iti faci nunta, (decat daca esti Bahmu si Prigoana) asa ca ar fi mai bine sa deschizi ochii mai bine si sa alegi o marturie ce exprima ceva. 


miercuri, 3 octombrie 2012

10 Ingeri si demoni din mitologia lumii

In Biblia crestina apar ingeri ce vestesc, pedespesc sau apara oameni din porunca lui Dumnezeu. Dar doar 3 ingeri poarta un nume: Gavriil, Mihail si Lucifer. Ultimul, chiar daca mai poarta numele de  Diavol, era initial Lucifer, ingerul ce a cazut pe Pamant datorita trufiei sale. Dar sunt si alte texte sau alte religii ce amintesc de alti ingeri sau demoni ce populeaza religii din intreaga lume.

  • Uriel - In crestinism, Uriel face parte din cei 7 Arhangheli  si a jucat un rol in salvarea familiei lui Ioan Botezatorul de masacrul pruncilor poruncit de Irod. De asemenea a ajutat la intalnirea dintre Fecioara Maria si Iisus si Ioan Botezatorul si mama sa, Elisabeta. La evrei a devenit in timpul Evului Mediu ingerul protector al poeziei si al Duminicii.


  • Azrael - In religia musulmana, Azrael este Arhanghelul Mortii, echivalentul Ingerului Mortii in religia crestina, sau Moartea mai simplu. Acest inger are 4 fete ce privesc in cele 4 puncte cardinale, are 4000 de aripi si ochi cate persoane sunt pe Pamant. Se spune ca el va fi ultimul inger ce va muri, dupa ce va sterge din lista sa si ultima persoana de pe aceasta planeta.

  • Moroni - Acest inger este unul relativ tanar, aparand in visele lui Joseph Smith in 1820. Daca nu stiti cine este acest Joseph, va spun eu: parintele religiei mormone. Smith a declarat ca Moroni i-a dictat Cartea Mormonilor cu ajutorul unor discuri de aur, pe care, convenabil, le-a luat inapoi dupa mica dictare. Desi nici nu are 200 de ani, Moroni este unul dintre cei mai cunoscuti ingeri datorita zelului dovedit de mormoni.

  • Choronzon - Un alt nou venit pe scena mistica este Choronzon. Potrivit misticului Aleister Crowley, considerat de unul Antichristul, acest Choronzon este un demon ce salasluieste in iad si este singurul obstacol intre un mistic si fortele iluminatoare. In epoca victoriana multi credeau in el si era de multe ori considerat personificarea sarpelui din Eden.

  • Incubus - Acesti demoni , de sex femeiesc sau barbatesc, ce intra in visele oamenilor pentru a face sex cu ei. Se spune ca in urma imperecherilor, daca partenerul mai traieste, se nasc monstrii sau oameni cu puteri supranaturale. Acesti demoni se hranesc cu placerea obinuta in timpul actului sexual si pot sa-si ucida partenerul prin..contact repetat.

  • Metatron - Nu vorbesc aici despre un autobot sau ceva din Transformers ci de un inger prezent in iudaism. Conform unor scrieri vechi el este ingerul ce s-a ocupat de Exodul din Egipt si l-a ajutat pe Moise. Alte traditii ii acorda rolul de scrib al Cuvantului si spun despre el ca are un simt al umorului foarte dezvoltat, jucand de multe ori cateva farse nevinovate oamenilor.

  • Babalon - Acest demon apare in Apocalipsa scrisa de Ioan. De sex femeiesc, Babalon este denumita si Mama Abominatiilor sau Gardianul Abisului. A capatat mai multe atributii de-a lungul istoriei fiindu-i pusa in carca crearea vampirilor, varcolacilor si multor altor monstri. Prin anii 60' niste oameni foarte cunoscuti au spus public ca o vor invoca pe Babalon pentru a face un copil cu ea si pentru a pune capat tututor religiilor. Unul dintre barbatii ce au facut invocarea a murit in urma unei explozii la scurt timp, in timp ce celalalt barbat, L Ron Hubbard,  i-a luat sotia si banii si a pus unei noi religii: scientologia. (hello Tom Cruise)

  • Gavriil - Cunoscut atat in religia musulmana cat si in iudaism, Gavriil sau Gabriel este Arhanghelul  Bunei Vestiri. A anuntat nasterea lui Iisus atat in toate religiile si este considerat de musulmani ca intermediarul intre Mohammed si Allah in dictarea Coranului. Gabriel apare in toate religiile mari ale lumi si este considerat ingerul vestilor, al milei si aparatorul credinciosilor. Exista multe pareri ale oamenilor mult mai destepti ca mine ce considera ca de fapt acest inger este de sex femeiesc.

  • Serafim - Desi nu este vorba de un singur inger, ci de un intreg rang, Serafimii sunt considerati cei mai aproape de Dumneazeu. Exista 9 ranguri de ingeri, Arhanghelii find pe penultima treapta, iar Serafimii pe ultima , chiar langa Dumnezeu. Ei apar si in religia crestina cat si in cea musulmana si sunt de multe ori infatisati ca un foc arzand, ce arata ardoare cu care il iubesc pe Dumnezeul lor.

  • Lucifer - Poate cel mai cunoscut inger, Lucifer, al carui nume inseamna "Purtatorul de lumina", astazi este asociat cu Diavolul. Initial, in religia iudaica Lucifer facea referire la planeta Venus si nu avea inca rolul de stapan al Iadului, ci era doar intruchiparea trufiei. Mai apoi povestea lui s-a dezvoltat si a devenit un inger cazut pe Pamant datorita urii pe care o are asupra oamenilor ce l-au facut sa nu mai fie preferatul Domnului. In Coran el este numit Iblis si cade din Cer dupa ce refuza sa ingenuncheze in fata primului om, Adam. Contrar imaginilor ce il arata pe Lucifer drept un demon cu coarne si coada, ingerul era considerat cel mai frumos dintre ingeri.