sâmbătă, 31 iulie 2010

Top 10

Cele mai cunoscute 10 fotografii. Enjoy!

Jeff Widener – Tank Man

Aceasta poza a fost facuta in 1989 in timpul protestelor din Piata Tiananmen, Beijing.  Barbatul ce a infruntat tancurile nu a fost gasit nici pana astazi.







 Kevin Carter – Vulture Stalking a Child

Aceasta poza arata un copil sudanez  flamand urmarit de un vultur ce asteapta moartea bietului suflet. Fotograful a castigat Premiul Pulitzer pentru aceasta poza, iar peste doar 2 luni s-a sinucis






Alberto Korda – Che Guevera

Aceasta fotografie a devenit un simbol al secolului 20 si a fost facuta in timp ce El Comandante participa la o slujba memoriala in onoarea victimelor fostului regim. 














 Neil Armstrong – Moon Landing

Sunt multe poze cu prima aselenizare pe Luna, dar aceasta capodopera a lui Buzz Aldrin a intrat in cartile de istorie.













Steve McCurry – Afghan Girl

A fost facuta in 1984 intr-o tabara de refugiati din Pakistan, dupa ce Uniunea Sovietica a bombardat Afghanistanul. Fotografia lui Steve a ajuns pe coperta National Geographic. Identitatea fetei a ramas o necunoscuta pana in 2002 cand o echipa a regasit-o. 












 Richard Drew – The Falling Man

 Poza facuta pe 11 septembrie 2001. A aparut pe coperta a nenumarate reviste si a aratat disperarea celor prinsi in WTC.













Alfred Eisenstaedt – V–J day in Times Square

Data: 14 august 1945, cunoscuta lumii ca ziua in care Cel De-al Doilea Razboi Mondial s-a incheiat. Bucuria nepremeditata a facut ca aceasta poza sa fie una dintre reperele  fotografice ale secolului.













 Frank Fournier – Omaira Sánchez

In 1985 in Armero, Columbia eruptia unui vulcan a facut ca adolescenta Omaira  Sánchez sa fie prinsa pentru 3 zile intre daramaturi. Desi gasita imediat dupa catastrofa, medicii si-au dat seama ca daca o vor misca va muri din cauza ranilor interne. Constienta si optimista, tanara a mai trait inca 3 zile vorbind mereu de ce va face in viitor...




 Yevgeny Khaldei – Soviet Flag over the Reichstag

Fotografia simbolizeaza infrangerea Germaniei in Cel De-al Doilea Razboi Mondial.








 William Anders – Earthrise

Facuta de astronautul Wiliam Anders in timpul misiunii Apollo 8, a fost desemnata cea mai influenta poza referitoare la mediul inconjurator.

4 comentarii:

  1. Foarte interesant topul, deşi sunt atât de multe poze "nemuritoare", acestea cu siguranţă se află între ele. Tank Man trebuie să fie cea mai cunoscută!

    RăspundețiȘtergere
  2. Pe cea cu copilul urmarit de vultur nu o stiam. Oricum, toate sunt superbe.

    RăspundețiȘtergere
  3. Interesant. Dupa cum zice si Bogdan, sunt multe alte poze mai interesante, DAR de singura de care nu stiam este cea cu fata din daramaturi :(.

    RăspundețiȘtergere
  4. adevarat..sunt foarte multe..dar am incercat sa le pun pe cele mai intereseante. Cat despre poza pe care nu o stiai...nici eu nu o stiam pana acum ceva timp.Povestea este tulburatoare:(

    RăspundețiȘtergere

Bine, bine...ai ceva de spus!