duminică, 5 decembrie 2010

Bunatate

 Poveste Sfantului Nicolae este spusa in fiecare an, in preajma acestei sarbatori cu speranta ca vom invata ceva din ea. Asa ca o voi mai spune si eu inca o data pentru a fi sigur.
  Un barbat avea trei fete ce urmau sa se casatoreasca, dar pentru ca era atat de sarac s-a gandit sa o vanda pe cea mai mare unor oameni pacatosi, pentru a face rost de bani, in speranta unei vieti mai bune. Dumnezeu a vazut si i-a aparut in vis Sfantului Nicolae, ce era un om bland, darnic si evlavios. Acesta s-a dus noaptea si a aruncat o punga cu bani pe geam, plecand fara sa il vada cineva. Cadoul a facut ca fata cea mare sa se casatoreasca cu cel pe care il iubea , nemaifiind nevoita sa fie vanduta pentru bunastare. 
  Dar cand a venit randul fetei mijlocii banii primiti erau deja dati zestre, iar tatal se gandea iar sa vanda fata. Sfantul Nicolae a venit iarasi noaptea si a aruncat inca o punga de bani iar fata mijlocie s-a maritat din dragoste.
  Cand trebuia sa se casatoreasca fata cea mica, Sfantul Nicolae a venit iarasi cu o punga de bani, dar cand sa plece, tatal l-a vazut si s-a aruncat in genunchi multumindu-i cu lacrimi pentru daruruile facute.
   Asa ca atunci cand o sa va vedeti incaltarile pline de cadouri ganditi-va si la cei mai putin norocosi ca voi si daruiti-le o bucurie.

4 comentarii:

  1. :X:X:X:X....povestile sunt asa frumoase...atunci cand esti copil..insa cand adevarul se afla e dezamagitor...noroc ca exista oameni care nu lasa magia sa dispara...pana la urma asta semnifica sarbatorile de iarna...

    RăspundețiȘtergere
  2. Frumoasa povestea. Nu o cunosteam, asa-s de superficiala. O sa ma gandesc si la cei sarmani. Poate ca nici eu n-o sa primesc niciun cadou. Rog sa se gandeasca cineva si la mine. Vorbesc serios. Gandul va fi cel mai frumos cadou.

    RăspundețiȘtergere
  3. @ anonim..oamenii reprezinta spiritul sarbatorilor...noi le facem:X
    @ QED Eu unul o sa ma gandesc si la tine...desi nici eu nu cred ca mai primesc nimic:))

    RăspundețiȘtergere
  4. Atunci sa ne gandim unul la altul maine dimineata.

    RăspundețiȘtergere

Bine, bine...ai ceva de spus!