duminică, 19 decembrie 2010

Bunici

  Am fost week-end-ul acesta la bunici. Nu ii mai vazusem de aproape 5 luni si m-am gandit ca macar inainte de Craciun sa ii vad. Vorbitul la telefon cu ei nu ii multumeste si pe buna dreptate. Ambii mei bunici si din partea mamei si ai tatalui sunt vaduvi, deci nu prea au cu cine sa vorbeasca zi de zi. Asa ca vizita mea i-a bucurat nespus si m-a facut pe mine sa-mi reamintesc ca nu vin destul de des sa-i vad.
  Au vorbit cu mine ore intregi si la cel mai mic semn al meu de somn parca se intristau. Cred ca este pentru prima oara in multe luni cand s-au saturat sa stea de vorba cu mine.
  Cand sunt cu ei parca sunt iarasi copilul ce venea in vacante si facea numai nazbatii. Pentru ei sunt insa un nepot de 20 de ani ce inca nu s-a insurat si nu le-a facut stranepoti. Deja ma intreba cand o sa am copii si daca mai apuca sa joace la nunta mea. 
   Un alt lucru perfect firesc dar care pe mine m-a surprins este faptul ca au imbatranit. Bunicii mei au fost oameni foarte energici. Am crescut crezand ca nu-i opreste vremea, timpul sau alti oameni. Chiar daca eu am crescut vreau ca ei sa ramana la fel ca atunci cand ma duceau la balciuri sau la scaldat . Sincer mi-a venit sa plang la gandul ca o sa vina o zi in care nu o sa ii mai am in viata mea...
   Pana in ziua aceea ii multumesc Celui de Sus ca ii tine langa mine si le multumesc lor ca mi-au oferit o copilarie pe care fiecare copil si-ar fii dorit-o.

4 comentarii:

  1. Foarte frumos.Luati de valurile vietii uitam de fapt de lucrurile care conteaza in aceasta lume.Bunicii.parintii ar trebui vizitati mai des deoarece din pacate va veni o vreme cand nu o sa mai avem pe cine cauta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Va veni o zi cand , asa ca mine , ii vei vedea numai cu ochii mintii asa ca zic , acum cand inca ii mai ai , evalueaza i la adevarata lor valoare , pentru ca intr o zi va fi prea tariu

    RăspundețiȘtergere
  3. Din pacate deja am pierdut 2 bunici...si sincer cu trecerea timpului pierd amintiri frumoase cu ei chiar daca nu vreau:(

    RăspundețiȘtergere
  4. Este foarte bine ca le-ai oferit clipe in care sa se bucure de tine, cu tine. Abia cand cineva nu mai este ne aaducem aminte ca n-am trecut prea des pe la el sau ca nu i-am spus de multe ori "te iubesc".

    RăspundețiȘtergere

Bine, bine...ai ceva de spus!