marți, 21 decembrie 2010

Future me

   Intrebarea standard pe care o primesti la un interviu este: "Unde te vezi peste 5-10 ani?". Daca la interviu putem sa mintim, ce raspuns avem oare pentru noi?
   Personal, intotdeauna am avut un sentiment conform caruia viata mea inseamna mai mult decat o scoala urmata de o slujba "from 9 to 5". O sa se intample ceva extraordinar care o sa imi puna in evidenta calitatile mele native (desi nu am niciuna), exact ca in filme. Poate toti, intr-un moment sau altul din viata noastra dorim acest lucru,  dar eu am avut mereu acest gand.
   Prefer sa ma gandesc la viitor nu din punct de vedere profesional, caci imi pare neimportant, ci sa ma gandesc la oamenii ce vor fii langa mine peste 5 sau 10 ani. Imi place sa cred ca prietenii de azi, vor fii acolo pentru mine si peste 10, 20 sau 30 de ani. Chiar daca ne schimbam de-a lungul timpului, prietenii care ii am azi sper sa aiba aceleasi calitati pentru care i-am ales acum mult timp in urma si pentru care sunt astazi cu ei. Daca unii dintre ei imi vor insela asteptarile, ma consoleaza faptul ca au fost candva acolo pentru mine si am trecut prin viata  cu cineva care m-a inteles in acel moment. Dar vor fi si cei in care mi-am pus sperante sa reuseasca in viata si imi vor rasplati aceste sperante cu succesul lor.
   Viitorul o sa ma faca mai pragmatic, caci este inevitabil, spre marea mea dezamagire. Imi place sa visez, sa-mi imaginez lucruri imposibile sau sa cred in oameni. Toate acestea vor disparea sau vor fi atrofiate in versiunea mea matura.
   Astept ca cei 10 ani sa treaca si sa vad daca reusesc sa-mi trec propriul meu test.Voi unde va vedeti peste 10 ani?

Good day!
  

4 comentarii:

  1. urmeaza-ti visul!eu am...insomnii, asa ca nu pot sa ma imaginez peste 10 ani. Insa, la sfarsit de viata, imi imaginez c-o sa-i iau pe toti prin surprindere...iar peste 5 ani imi imaginez ca voi avea mai multa injcredere in mine, voi fi "mai" stapana pe situatiile de care ma voi izbi....La inceput de viata...hmmm,pe la 3-4 ani....cred ca-mi imaginam c-o sa fie mai usor...

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu m-am gândit niciodată la ce voi fi peste 10 ani... Prefer să le iau pe fiecare așa cum sunt...

    RăspundețiȘtergere
  3. @Pisica Roz sa stii ca te scuteste de multe dureri de cap faptul ca nu te gandesti la viitor:))

    RăspundețiȘtergere
  4. Poate ca e real sa accepti faptul ca cel mai nemilos este timpul... pot sa te inteleg - imi place si mie sa visez- si desi sunt foare curioasa cum ar arata acei 10 ani trecuti si priviti doar din geamul amintirii - insa daca as avea magie as prefera sa ramin mereu asa... sa traiesc in anii care ii am... ma copleseste doar gindul ca dupa 10 vor fi si altii 10 si intr-un sfirsit copii vor fi mari,nepoti- si nimic din cele traite vor fi de retrait...In ceie ce priveste lumea din jur - cred ca va fi aceiasi--- sau poate mult mai rea - tradarea in viziunea mea va fi o mindrie pentru viitor - minciuna - ceva strict necesar - iar dragostea - o formalitate-... Visind la viitor, realizez ca de fapt acesta e cu totul diferit de vise - ca aduce o data cu el si esec, dezamagiri,tradare si chiar si suferinta...Mi-e frica de viitor, si daca ar fi dupa mine as face orce ca acesta sa existe doar in vise- iar eu sa ramin asa -asa cum sunt - desi toti ceilalti vor fi prea trecuti prin viata...Abstract nu??????????

    RăspundețiȘtergere

Bine, bine...ai ceva de spus!