sâmbătă, 9 iulie 2011

Sex simbolurile din trecut

Astazi un sex simbol feminin trebuie sa aiba sanii siliconati, fata plina de botox si preferabil blonda. Cat despre barbati, este simpku: pachet de muschi. Dar in anii 50' sau 60' se mergea pe ideea de natural. Iata un top cu 10 sex simboluri ale aniilor mai sus amintiti. Enjoy!


10.Ursula Andress
 
Ursula Andress este o actrita din Elvetia ce a devenit un sex simbol al anilor 60' dupa ce a aparut in filmul despre agentul James Bond,Dr. No. Ea este modelul femeii fatale din filmele cu Bond. Dupa aceasta aparitie a ajuns sa colaboreze cu Marcello Mastroianni, Frank Sinatra sau Elvis Presley.

9.Paul Newman

   Toate femeile il doreau, iar barbatii doreau sa fie ca el. Un barbat adevarat, cu o inteligenta sclipitoare si un aspect placut. Alura de rebel l-a facut indragit atat de femei cat si de barbati. Opiniile sale in privinta Razboiului din Vietnam l-au facut sa ajunga unul dintre inamicii lui Nixon, sporind popularitatea lui. Faptul ca nu zambea niciodata in fotografii a contribuit la imaginea sa misterioasa.

8.Raquel Welch 

A fost pe rand chelnerita, model, sau prezentatoare la meteo. A semnat apoi un contract cu 20th Century Fox si cariera ei a inceput sa se dezvolte. A aparut in filmul clasic sci-fi Fantastic Voyage, devenind peste noapte un star international. Faptul ca era una dintre putinele actrite ce purta bikini in acele vremuri a facut-o si un sex simbol. De remarcat faptul ca si-a pastrat statutul fara sa pozeze nud sau sa apara dezbracata in filme.

7.Mick Jagger

Stiu ca nu arata ca un sex simbol dar avea si inca are milioane de fani( a se citi fane) ce ar fi facut orice pentru o noapte cu el. Vocea sa caracteristica, stilul rebel si faptul ca facea parte dintr-o formatie de rock celebra il faceau irezistibil pentru hoardele dezlantuite de admiratori. Mick a si profitat de pe urma statului de sex simbol avand 7 copii cu 4 femei.


6. Betty Page 
Imaginea pin-up-ului  clasic, Betty Page a reusit sa impresioneze generatii de barbati cu pictorialele sale incendiare. A inceput prin fotografie prin comanda, mai ales cele de tip bondage, reusind sa fie modelul numarul unu din New York. Faptul ca a aparut in 1955 in Playboy nu a facut decat sa-i mareasca cota de popularitate in randul barbatilor. A schimbat rolul femeii in societate, aratand ca o femeie singura poate fi independenta si nu trebuie sa fie casnica.

5.Jayne Mansfield

Bustul generos, vocea senzuala si faptul ca emana sex-appeal prin toti porii au facut ca Jayne Mansfield sa fie una dintre cele mai ravnite femei ale anilor 60'. A fost prima femeie ce a aparut topless intr-un film pentru publicul larg, iar pozele cu ea din acel film au fost publicate in Playboy. Pana astazi numarul respectiv al revistei este unul dintre cele mai bine vandute din istorie. Este cunoscuta rivalitatea ei cu un alt sex simbol, Marilyn Monroe.

4.Elvis Presley 

Regele rock & roll a dus sexualitatea la un alt nivel. Miscarile sale de pe ring au fost denumite de puritani demonice si ce duc cu gandul la actul sexual. Milioanele de fane nu erau deranjate insa de aceste miscari si roiau in jurul lui Elvis. Atitudinea sa rebele cat si pofta de viata il faceau candidatul perfect pentru domnisoare sau chiar doamne. A reusit sa influenteze generatii de femei dar si barbati ce isi lasau perciunii sa creasca sau isi dadeau parul pe spate. Pana si astazi Elvis Presley este considerat un sex simbol de legiunile de fani.


3. Brigitte Bardot

Una dintre putinele actrite europene ce au cunoscut celebritatea si peste ocean, Bardot a influentat moda, existand un model de rochie ce ii poarta numele. De asemenea a popularizat bikini( multumim !) si a aratat ca sexualitatea este un lucru ce trebuie scos din debara. Multe dintre filmele sale au fost cenzuarate sau la limita cenzurii. Acest lucru a facut-o sa devina un adevarat sex simbol in ochii admiratorilor sai. Nici fizicul mladios sau parul blond  nu au prins-o deloc rau pe "felina" Brigite Bardot.


2. James Dean 

Desi a jucat in putine filme, James Dean era imaginea barbatului dur si aventuros. Iubea viteza, masinile de curse si luptele de corida. A cunoscut celebritatea dupa ecranizarea cartii lui John Steinbeck, La est de Eden. Rolul ce l-a reprezentat cel mai bine a fost Un rebel fara cauza, ce arata povestea unui adolescent cu probleme. Orientarile sale sexuale au facut ca presa sa explodeze si milioane de fani au iubit libertatea sexuale de care James Dean dadea dovada. A recunoscut ca a avut experiente homosexuale si a dat fraza definitorie pentru acei ani:" Ei bine, daca tot trec prin viata nu o sa trec cu o mana legata la spate". 


 1.Marilyn Monroe

Sex simbolul suprem al anilor 60'. Corp de zeita, voce senzuala si sex appeal cat pentru 3 femei. Filmele sale o aratau ca o femeie fragila dar determinata. A fost casatorita de 3 ori dar publicul masculin o dorea la fel de mult.Pozele sale nud au aparut in primul numar al revistei Playboy si au ajutat la recunoasterea revistei pe plan international. Presupusa ei relatie cu Mafia sau presedintele J.F. Kennedy au facut si mai celebra. Desi a murit in circumstante bizare in 1962, Marylin Monroe ramane si astazi etalonul femeii sex simbol.



3 comentarii:

  1. Privind in urma... totul pare atat de prafuit...

    RăspundețiȘtergere
  2. in opinia mea tot naturalul e mai frumos...am vazut un articol in urma cu vreo doua zile in legatura cu urmele lasate de botox...si am ramas fara cuvinte

    RăspundețiȘtergere
  3. :))da..eu am vazut o emisiune despre implanturi si am fost scarbit de cum se faceau...

    RăspundețiȘtergere

Bine, bine...ai ceva de spus!