luni, 23 iulie 2012

Artist

Arta a evoluat de la picturile rupestre la picturile suprarealiste sau sclupturile abstracte de astazi. Si desi unele etape ale acestui proces sunt de-a dreptul extraordinare altele nu sunt atat de ...impresionante. Va ofer exemplu pictura de mai sus. Este o opera ce poarta semnatura pictorului Joan Miró. S-a vandut la o casa de licitatii din Londra cu uimitoarea suma de 36.9 milioane de euro.
Acum nu sunt eu critic de arta, dar hai sa fim seriosi. Zici ca este facuta de un copil de doi atunci cand descopera creioanele colorate. Ce s-a intamplat cu picturile lui Van Gogh, Da Vinci sau Botticelli?
Legat tot de arta, am vazut pe dvd filmul "Artistul', castigatorul premiului Oscar de anul trecut. Nu am fost in pas cu toata lumea sa-l vad cand a aparut, dar m-am revansat. Am fost placut impresionat de film.
Nu a folosit efecte speciale, CGI, scene de sex, nuditate sau violenta pentru a transmite un mesaj. Nu a folosit voce sau culori si totusi a transmis mult mai multe emotii decat marea majoritate a filmelor din ultimii ani.
De ce am ajuns in situatia in care un film este considerat bun doar daca apar tipe goale sau foloseste calculatorul intr-un mod fantezist? Pentru ca si noi, ca si arta am evoluat si ne-am permis sa ne exprimam sexualitatea si gandurile cat mai direct parca pentru a arata ca nu ne este frica de ea.
Si uite asa am "evoluat" si noi si arta, nu neaparat ,spre ceva mai bun  .



17 comentarii:

  1. oare din ce punct de vedere este vazut ca o arta??:D

    RăspundețiȘtergere
  2. 40 d milioane de euro pe asa ceva??? Doamneeee :| in ce hal a ajuns totul.. pai daca stiam asa.. ii puneam in vanzare toate picturile nepotelului meu de 4 ani .

    RăspundețiȘtergere
  3. nu-mi place aceasta pictura...cred ca si un copil putea sa o faca mai frumoasa

    RăspundețiȘtergere
  4. Il fac si eu la fel ... identic...primesc aceiasi suma de bani pe el dau nu da nimeni doi bani pe mine mai bine!

    RăspundețiȘtergere
  5. 37 milioane euro ?? pe asa ceva ??? God!! Ce se intampla ?? :)) O sa ma gandesc serios la punerea in vanzare a picturilor nepotelului meu de 4 anisori :))) o sa ma imbogatesc :)))

    RăspundețiȘtergere
  6. Pe bune? Deci nu imi vine sa cred! Trebuie sa fii nebun sa dai atatia bani pe mazgalitura asta!

    RăspundețiȘtergere
  7. Mie mi se pare o aberatie totala..la fel ca toti"desteptii" care isi cumpara toate oribilitatile de modele de adidasi sau haine de la "nike ..adidas..etc" si dau o gramada bani pe ele si sunt de a dreptul hidoase ...sau prostesti...dar sunt ele de firma?:))

    RăspundețiȘtergere
  8. Deci doar un om cu probleme mintale poate plati atatia bano! ce are asa special? e facut din diamante si nu se vede in poza?

    RăspundețiȘtergere
  9. :)) deci este cel mai groaznic tablou, pana si picturile rupestre din grote erau mai frumoase

    RăspundețiȘtergere
  10. Deci nu imi vine sa cred:-o..cum sa dai atatia bani pe o "tampenie"..scuzati-mi critica!

    RăspundețiȘtergere
  11. Chiar nu pot sa cred asa ceva! Mie imposibil!

    RăspundețiȘtergere
  12. doar niste nebuni pot sa plateasca atat pentru o prostie!

    RăspundețiȘtergere
  13. Nu as da nici 10 lei pe el..sincer:))

    RăspundețiȘtergere
  14. Daca asta inteleg ei prin arta...iti dai seama ce usor poti sa ii prostesti?:))

    RăspundețiȘtergere
  15. cel mai tare artist din toate timpurile:)))

    RăspundețiȘtergere
  16. Oricum artistii vad lumea cu alti ochi. Ceea ce vede si exprima el de multe ori pare de neinteles pentru ochii neavizati.

    RăspundețiȘtergere

Bine, bine...ai ceva de spus!