joi, 5 iulie 2012

Prostii au talent

Romania importa foarte multe formaturi de emisiuni, dar cred ca am  putea face una neaosa care ar rupe audientele: Prostii au talent. Singura diferenta ar fi in cazul titlului, unde inlocuim romanii cu prostii, caci nu prea este mare diferenta.
Vorbesc despre ce se intampla in politica in ultimele zile. Noi, toti romanii, suntem adevarati analisti politici ce ne dam cu parerea si aruncam cu rahat in politicieni. De multe ori o merita cu varf si indesat, dar ce s-a intamplat prin Parlament frizeaza absurdul. Nu ma refer la suspendarea lui Basescu, care din partea mea poate sa zboare si in secunda doi, ci la modul in care s-a incercat acest lucru.
Eu m-am nascut in 90 deci nu cunosc sistemul condus de Nicolae Ceausescu, dar atunci cand  vad Avocatul Poporului, Curtea Constitutionala si alte organisme ca sunt deturnate prin mijloace dubioase, cam incep sa vad asemanari. Si nu,nu sunt un basist platit cum se aude in presa ca se intampla cu bloggeri.
La istorie am invatat ca asa ceva duce spre oligarhie si seamana mult cu ce avem astazi. Pana si oficialii U.E. au avertizat asupra pericolele acestor manevre. S-a mai intamplat, chiar la vecinii nostri unguri, unde datorita unor legi ce rastrangeau libertatea cetatenilor s-a dus la oprirea impumuturilor. Si credeti-ma cand va spun ca nu ne permitem asa ceva. S-au marit pensiile si salariile bugetarilor dar a crescut pretul curentului si al celorlate utilitati. Chiar atat de prosti suntem? Se pare ca da. Cred ca ne meritam oamenii politici. Suntem invatati sa stea cineva cu biciul langa noi pentru a munci, dar sa ne dea domne ceva. Pe cartele daca se poate, ca sa fie la toata lumea bine. Au murit oameni in Revolutia din 89 si astazi le punem o coroana la un monument, dar aruncam cu rahat pe idealurile lor. Am ajuns in momentul de fata nu doar hotilor de parlamentari ci datorita indolentei noastre.

21 de comentarii:

  1. nu stiu ce vor ei sa realizeze dandu-l pe basescu jos de la putere dar o sa aflam in curand ce se va intampla care vor fi urmarile

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte bun articolul! Ne am lasat prostiti ca oile :) super melodia!:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Interesant aricolul.. Din pacate ne am lasat supusi..:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte tare melodia! Si te felicit pentru articol..mai sunt inca multi sa se trezeasca..

    RăspundețiȘtergere
  5. nu ca la romanii au talent ar venii numai oameni sanatosi.

    RăspundețiȘtergere
  6. Mda.. toti se dau talentati si de fapt ... oameni de genu au tras tara in jos si au distrus tot ..

    RăspundețiȘtergere
  7. Sa poarte peste organe declaratiile de venit..:) mi se pare un vers tare sugestiv!:) Foarte interesant articolul!

    RăspundețiȘtergere
  8. noi chiar suntem prosti pentru ca permitem unor oameni de nimic sa ne conduca,alesi tot de noi,si nu facem nimic impotriva lor

    RăspundețiȘtergere
  9. Foarte bun articolul tau :) Si melodia este perfecta :) :D

    RăspundețiȘtergere
  10. Si ne mai si laudam cu prostia noastra...

    RăspundețiȘtergere
  11. Sunt multi care prefera sa vada aceasta prostie ca pe ceva super..si sa mai si concureze cu ea..

    RăspundețiȘtergere
  12. o emisiune de tot rahatul,se potriveste foarte bine melodia

    RăspundețiȘtergere
  13. Este pacat ca nu toate lumea priveste lucrurile ca si tine... Si la referendum daca Basescu va cadea va fi foarte rau... Si s-ar putea sa ajungem cu un conducator ca Antonescu care ne va nenoroci si putinele lucruri ce ne-au ramas!

    RăspundețiȘtergere
  14. Romanii in afara de a face gratare si mici..si de a sta cu bmw-ul la usa garsonierei dar a murii de foame..nu prea au mari talente(nu sunt toti in aceiasi oala bineinteles)

    RăspundețiȘtergere
  15. Imi place foarte mult melodia :) se potriveste perfect :)

    RăspundețiȘtergere
  16. Foarte interesant articolul :) si melodia se potriveste perfect ! :)

    RăspundețiȘtergere

Bine, bine...ai ceva de spus!