luni, 11 martie 2013

5 ultime fotografii facute

In ultima vreme am scris mult si am ilustrat putin. Blogul, ca si mine, mai are nevoie de un pic de destindere. Imaginile sunt un mod foarte bun de a face asta. Mai jos sunt 5 fotografii ce reprezinta  o persoana, un obiect sau o actiune cu un impact extrem de mare asupra istoriei.  De asemenea ele sunt si ultima fotografie pe care cineva a facut-o, relativ la subiectul din imagine.

  • Wiley Post si Will Rogers - Primul a fost primul pilot ce a zburat solo in jurul lumii, iar al doilea era un comediant, bun prieten al lui Post. Cei doi urmau sa plece intr-o alta calatorie in jurul lumii, cand poza a fost facuta(15 august 1935). Din pacate avionul lor s-a prabusit din cauza unei defectiuni a motorului.
  • Bill Biggart - Este numele fotografului profesionist ce a facut poza de mai sus. Este una dintre putinele poze facute la fata locului, pana ca cel de-al doilea turn sa se prabuseasca. Din cauza prafului, Biggart a crezut ca ambele lui aparate vor fi defecte, dar si-a dat seama ca unul inca functiona si a facut ultima sa poza. La scurt timp al doilea turn s-a prabusit, omorandu-l pe fotograf. El tocmai apucase sa vorbeasca cu sotia lui si sa-i spuna ca totul este in ordine.

  • Elvis Presley - Aceasta este ultima imagine cu Elvis, in viata. A fost facut la ora 12.28 am in fata casei sale. In dupa-amiaza aceleiasi zi, el a fost gasit in de logodnica sa in baie, inconstient. A fost dus la spital, unde la ora 3.30 pm era declarat mort.
  • Pamantul - Punctuletul acela pe care il observati cu greu in fotografia de mai sus este planeta noastra. Facuta de sonda spatiala Voyager 1 in 1990 de la o distanta de 6 miliarde de kilometri, imaginea ne prezinta cum se vede Pamantul de la marginea sistemului nostru solar. Pana astazi este singura imagine a planetei de la o asemenea distanta.




  • Adolf Hitler - In fotografia de mai sus il observati pe furherul Germaniei naziste, Adolf Hitler, cu doua zile inainte ca acesta sa se sinucida . Este insotit de un membru al Wermachtului ce-i explica daunele facute de bombardamente. Se crede ca cei doi se afla la intrarea in buncarul din centrul Berlinului. Inainte sa se sinucida, Hitler s-a casatorit cu amanta lui, Eva Braun, apoi a luat o pastila cu cianura si s-a impuscat.





4 comentarii:

  1. cata istorie poate intra in niste imagini...

    RăspundețiȘtergere
  2. Ar mai fi ultima poza cu Tupac Amaru Shakur la iesirea de la meciul lui Myke Tyson vs Lenox Lewis cu putin inainte sa fie impuscat.

    RăspundețiȘtergere

Bine, bine...ai ceva de spus!