luni, 25 martie 2013

Mici lucruri pe care nu le stiai despre sex

Postarea asta o sa imi dubleze numarul de cititori doar pentru ca are in titlu "sex". Dar pentru ca am mai folosit siretlicul asta fara a scrie despre fenomenul in cauza, am zis ca nu ar fi rau sa ii dedic inca un articol. Enjoy!
















  • Sexul slabeste. Ei bine, asta o stiati , dar este bine sa fiti informati complet. Un sarut ce dureaza un minut consuma 26 de calori. O partida de sex de 30 de minute, dar viguroasa( cuvintele cercetatorilor nu ale mele) arde in medie 150 de calorii. Credeti ca inseamna mult nu? La 8 astfel de partide pe luna, dupa un an pierzi doar 1.3 kilograme.

  • Peruci pentru zona pubiana. Ati citit bine si nu incerc sa glumesc de voi. Aceste peruci au aparut in jurul anilor 1400 si erau folosite de femile cu o moralitate mai indoielnica ce erau obligate sa-si rada parul pentru a scapa de anumiti daunatori. Moda s-a pastrat si in epoca victoriana, cand prostituatele le foloseau pentru a masca semnele bolilor venerice.
  • Prezervativul. Am mai scris pe blog despre primele prezervative, dar dati-va voie sa ma repet pentru noii-veniti. A aparut inca din Egiptul Antic si era fabricat din intestine de animale. Dar au mai existat variatii in functie de tara. In Japonia erau facute din carapace de testoasa sau din cornul unui animal ( cum ar fi azi cu striatii, dar mult mai dureros, parerea mea).  In China se folosea hartie sau matase legate cu o funda. Un vechi banc englezesc spunea ca arabii au inventat prezervativul folosind un intestin de oaie. Englezii l-au perfectionat scotand intestinul din oaie.
  • Durerea de cap. Barbatii au auzit probabil (din filme, normal) fraza "nu, ma doare capul". Ce nu stiau acesti barbati este ca sexul poate ajuta la ameliorarea migrenelor. In timpul contactului sexual corpul elibereaza endorfine ce amortesc nervii si sunt folosite de organism ca anlgezice.
  • Nasul infundat. Conform unui studiu publicat in 2008 in TheJournal of Medical Hypotheses  barbatii pot scapa de nasul infundat atunci cand ejaculeaza.  Studiul face legatura intre receptorii din nas si eliberarea unor substante in sange. Asta duce tratamentul naturist la un alt nivel.

  • Parul pubian. Acesta are o programare diferita fata de parul de pe cap, crescand cu o viteza mai mica.  Este un mic truc pe care corpul nostru l-a folosit dupa ce am coborat din copaci si am inceput sa ne pierdem parul de pe corp. Cercetatorii cred ca mai pastram parul pubian pentru ca acesta mareste si prinde feromonii, acele mirosuri sexuale de care suntem atrasi.
  • Producerea de sperma. Productia de sperma a unui barbat difera in functie de mediul in care este, cat de excitat este sau ce mananc. Un studiu ( detalii aici) arata ca barbatii produc mai multa sperma atunci cand beau regulat cafea si cand se uita la filme porno( surpriza!). Partea oarecum deranjanta pentru noi barbatii vine acum: daca te uiti la filme ce arata barbati vei produce si mai multa sperma. Cercetatorii cred ca acest lucru se datoreaza instinctului animalic. Mai precis produci mai mult pentru a impresiona femeia si pentru a-ti transmite mai departe urmasul.



  • Sexul ca distractie. In afara de om mai exista doar doua specii de animale ce fac sex de placere si nu doar cu scopul reproducerii.  Vorbim despre delfini si cimpanzei. Ultimii au fost observati in salbaticie practicand cam orice fel de sex pe care il practica si oamenii. Ei fac sex si atunci cand gasesc o sursa noua de hrana sau un copac mai bun. ( imi vine in gand ce se intampla de obicei intr-o casa noua)













3 comentarii:

  1. Cateva din aceste "studii" sunt scrise din povesti.Dar nu-i nimic,altfel n-ar mai fi amuzante.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma, ce sa zic acum..exista studii. Ca nu sunt ele serioase..ce sa-i faci:))

      Ștergere
  2. Mi se pare interesanta partea cu "analgezicele naturale".

    RăspundețiȘtergere

Bine, bine...ai ceva de spus!