joi, 1 august 2013

Trust & respect

Respectul si increderea sunt cele mai grele lucruri pe care un om le poate castiga. Nu se primesc peste noapte si nici nu pot fi cumparate oricat de mult si-ar dori cineva asta.



Din nefericire aceste doua atribute umane pot fi foarte usor de pierdut. Este nevoie de un singur eveniment pentru a-ti schimba perceptia asupra unei persoane. Daca fara respect o persoana isi poate vedea linistita de treaba, increderea este in schimb esentiala.

Relatiile inter-umane se bazeaza pe acesta calitate, mai mult decat am vrea sa recunoastem. Avem nevoie de incredere atunci cand incredintam cuiva un secret, o barfa sau un gand intim. Fara acest scut pe care sa ne bazam, recurgem la masti si ziduri ce au scopul de a ascunde gandurile noastre.

Inselarea increderii poate fi atat de dureroasa de multe ori pentru ca vine de la persoanele apropiate. Le-ai incredintat ceva si au reusit sa incalce un legamant nescris. Cum poti sa ii mai spui acelei persoane ceva fara ca undeva, in mintea ta sa apara un semn de intrebare?

Asta m-am intrebat si eu in ultimele zile. Am ajuns la concluzia ca odata pierduta, increderea in acea persoana este ceva pe care mintea mea nu il concepe. Cum sa iubesti pe cineva ce te-a inselat? Cum sa-i impartasesti visurile si dorintele tale cand stii ca vor fi impartasite strainilor?

Nu poti. Instinctul de a te baricada si de a taia orice legatura cu persoana respectiva este mai mare decat dorinta de a  nu pierde un prieten. Si poate gresesc cand spun asta, dar este o stare pe care o simt din toata fiinta.

Mi se pare ca esti o persoana extrem de superficiala cand tii langa tine oameni ce iti vor insela increderea. Doar ca sa ai mai multi prieteni.

Nu am o reteta pentru a castiga increderea cuiva, dar stiu cu siguranta ca atunci cand vrei sa o pastrezi este bine sa stii ca unele lucruri ce ti se spun au un caracter intim. Nu calca idealurile cuiva in picioare si niciodata sa nu minti atunci cand ai posibilitatea de a spune adevarul. Chiar daca asta doare.

3 comentarii:

  1. :)))) nu,n-am :)))) ai spus tu ce era de spus :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai perfecta dreptate. Increderea odata pierduta nu prea mai ai cum sa o recastigi.

    RăspundețiȘtergere

Bine, bine...ai ceva de spus!