miercuri, 11 septembrie 2013

Muza mea.

Cateodata sunt nedrept cu persoanele ce au iesit din viata mea. Unele au plecat pentru ca drumurile noastre nu mai aveau puncte comune si cum este firesc, te indepartezi. Altele au fost fortate de comportamentul meu ciudat pe alocuri sa-si reconsidere pozitia lor fata de mine.



Dar cel mai mult m-au influentat prezentele feminine din scurta mea viata amoroasa. Nu o sa ma laud cu zeci sau sute, cum fac altii. Nici macar nu cunosc atat de multe femei, daramite sa am idile cu atatea. Insa cele care au avut un impact asupra mea pastreaza un loc aparte in mintea mea.

Chiar daca ne-am despartit, cateodata amiabil, cateodata spunand cuvinte grele, imi place sa cred ca ele si-au lasat amprenta asupra mea, transformandu-ma in omul ce sunt astazi. Nu unul mai bun, sau mai rau ci un om plin de experiente diverse.

De la A. am invatat ca iubirea este ceva care te face sa stai treaz o noapte intreaga vorbind despre viitor, chiar daca stii ca nu o sa aveti un viitor impreuna. Sa zambesc din toate fiinta cand  o vedeam pe strada si ii auzeam glasul. Mi-a aratat ca viata nu este mereu dreapta si ca indiferent de iubirea pe care o porti unei persoane, nu mereu te poti opune altora si circumstantelor.

N. a fost cea care m-a invatat sa am rabdare indiferent de situatie. Am stiut ca pentru a fi cu ea este nevoie de infinita rabdare, bun simt si gesturi mici. Doar asa am ajuns la inima ei si nu am regretat niciun minut pe care i l-am dedicat. Ne-am despartit frumos, cu intelegerea tacita ca intre noi s-a consumat totul si nu mai are niciun rost sa tragem pentru ceva in plus.

M. a fost fata ce mi-a aratat cat de repede se maturizeaza o fata intr-o perioada scurta de timp. De la fata glumeata ce se rusina cand auzea glume nesarate pana la domnisoara dupa care intorceau capul toti baietii. Am vazut atunci cat de mult conteaza diferenta de gandire intre doua persoane. Sa ai alte asteptari de la viata poate crea o prapastie enorma, chiar si intre doi oameni indragostiti. Atunci am fost furios pentru decizii minore si aveam crize de gelozie intemeiate sau nu. Astazi imi place sa cred ca tu m-ai invatat sa-mi temperez comportamentul. Si chiar daca relatia noastra s-a terminat intr-un mod nu prea placut, zambesc mereu cand imi aduc aminte de tine.

Ar mai fi cateva, nu multe, stati linistiti, ce ar merita sa fie aici. Dar spatiul si timpul meu sunt limitate. Scriind mi-am adus aminte de multe trairi, influentari si sfaturi primite. Nu toate au fost bune, dar au intrat in mintea mea,  ca lucruri pe care sa le fac sau nu. Nu stiu unde as fi fost astazi fara fetele sau femeile pe care le-am iubit, intr-un fel sau altul. Poate as fi fost mai bun, poate mai rau. Nu mai conteaza asa mult. Importante sunt experientele de viata ce mi-au ramas. Multumesc.

2 comentarii:

  1. Nu toti retin ceva din relatiile lor. De fapt aceste relatii te pregatesc pentru marea, inevitabila dragoste ce-ti este destinata.

    RăspundețiȘtergere

Bine, bine...ai ceva de spus!