joi, 25 noiembrie 2010

Shock & awe

  "Shock and awe" este o tactica militara moderna, folosita de americani pentru castigarea bataliilor. O traducere mai libera ar fi soc si groaza.
   Aceeasi tactica se aplica si in presa romaneasca actuala. Cu cat mai multe morti cu atat mai bine; inmormantari in direct si dezbateri interminabile la show-urile de "specialitate". Ion Dolanescu, Madalina Manole si mai nou Roxana Briban au dus televiziunile pe culmi de audienta nebanuite. Care televiziune sau ziar nu vrea milioane de zombie ce devoreaza fiecare informatie intima din viata sau poate si de dupa moarte, daca luam in calcul clar-vazatorii si ghicitoarele ajunse consiliere.Un spectacol grotesc ce nu pare sa deranjeze opinia publica, ba din contra o incanta.
   Pentru un interviu in direct ,ce are loc langa o biserica, doua dudui se imbrancesc pentru exclusivitate. Le-as spune reporterite dar nu sunt:  Mihaela Moise-Otv si Cristina Siscanu-Kanal D. Doua posturi de televiziune ce isi fac ratingurile pe morti, nu neaparat recenti caci ce are daca mai dezgropam 2-3 schelete si deranjam viata unora ce de abia se impaca cu moartea copiilor,mamei etc.
   O mentiune speciala o are postul Antena 1 si emisiune prezentata de Simona Gherghe ,"Acces Direct". Trebuie sa spun ca o stimam pe domnisoara Gherghe,parea profesionista la jurnalul de stiri  si chiar ii citeam blogul pana sa apara la acesta emisiune. Cand a fost promovata la emisiune ma gandeam ca o sa vedem schimbari. Gata manelisti, gata oamenii porno, fara morti...asa se laudau. Uitati-va acum  la emisiune si o sa vedeti vechiul format, unde se diseaca viata si moartea unor oameni ce nu mai au parte de intimitate nici in viata de apoi.
   Vad ca a inceput sa apara morti si pe la Maruta. Pacat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bine, bine...ai ceva de spus!