miercuri, 1 decembrie 2010

1918

  100.000 de persoane din toate colturile pamantului stramosesc s-au strans la Alba Iulia pentru a sprijini unirea tuturor romanilor din Transilvania si Banat. Basarabia a devenit pamant romanesc pe 27 martie 1918, iar Bucovina pe 28 noiembrie, in acelasi an.
   Astazi cam 20,000 de oameni au mai fost la defilarea militara sau la activitatile adiacente, in special atrasi de fasole si ciolan.. "Nu mai suntem oare patrioti?", pare sa fie intrebarea normala. Nu vorbesc in numele altora, dar eu cred ca sunt patriot obosit, daca pot sa ma exprim asa. Cand a fost facuta Unirea lucrurile au mers spre mai bine, desi am citit azi intr-un ziar opusul, imi rezerv dreptul la o parere. Astazi lucrurile sunt mai grave...rascoala din 1907 a taranilor pare sa fie echivalentul muncitorilor de astazi loviti de saracie si indiferenta statului.
  Cum sa fii patriot cand statul este dusmanul? Ne iubim tara, pamantul , padurile, apele, dar nu statul. Cu timpul am ajuns sa le confundam si sa ne fie scarba si de tara si de stat. De aceea nu gasim la romani patriotismul pe care il vedem la englezi, irlandezi sau americani. La ei s-a schimbat ceva...au patriotismul bunastarii.

Un comentariu:

  1. Un lucru e cert:s-au schimbat valorile.Ce altadata era rau acum e bine, e cool, e la moda...hai sa ne intorcem putin in trecut sa vedem cum erau si scolile de mai de mult.Nu zic ca pe vremea lui Ceausescu era bine ( nu am trait, stiu din povestile parintilor), dar atunci aveai o educatie si un respect de care multi in ziua de azi nu il mai au, din pacate.Asa ca nu putem decat spera si spera si din nou spera la mai bine!
    O zi faina!;)

    RăspundețiȘtergere

Bine, bine...ai ceva de spus!