miercuri, 19 octombrie 2011

De cate ori s-a teminat lumea?

 O intrebare justa nu credeti? La 2-3 ani apare cineva si ne anunta ca o sa murim. Presa o ia razna si apar buncare in curtea din spate, pline ochi cu fasole cu ciolan pentru 100 de ani. Tocmai se potolise fenomenul 2012 cand m-am trezit atacat pe flancuri de nu una, ci doua profetii apocaliptice. 
  Personal ma simt ca intre ciocan si nicovala: daca nu ma omoara navele extraterestre ce sunt deja in drum spre Pamant, voi fi strivit, ars sau inundat din cauza unui asteroid obraznic ce are de gand sa stea prea mult ca musafir.
   Inainte sa mai apara o apocalipsa zombie sau un alt scenariu mortal vreau sa va arat de cate ori s-a terminat lumea, dupa prezicerile unora si altora. Enjoy!



     
  • Montanus - unul dintre primii oamenii ce a avut de castigat de pe urma oamenilor slabi de inger. S-a declarat Duhul Sfant si a inceput sa predice al Treilea Testament. De ce a avut succes? Pentru ca a facut acest lucru la inceputul Bisericii, cand nu prea se stia cu ce se mananca crestinismul. Bineinteles ca sfarsitul lumii prezis nu a venit cand trebuie, iar Montanus a fost declarat eretic.
  • Charles Wesley - intemeietor al bisericii metodiste, englezul a decis ca sfarsitul lumii va veni in anul 1794. Culmea este ca data lui s-a potrivit cu cea a unui cult obscur iar presa vremurilor a facut sa curga valuri de cerneala provocand panica.
  • Martorii lui Iehova - pentru ca Dumnezeu ii rasplateste pe cei perseverenti, cultul nu a dat o singura data in care lumea se va sfarsi ci  peste opt. Au spus 1914, 1915, 1918, 1920, 1925, 1941, 1975, 1944 etc.  De fapt sunt mai multe, dar cred ati inteles voi ideea. Culmea este ca desi, evident, lumea nu s-a sfarsit sustinatori inca mai exista. Unii cred ca Iisus a venit, dar este invizibil. 
  • William Miller - predicatorul baptist a spus ca in urma unor calcule bazate pe Sfanta Scriptura, Apocalipsa va veni intre 1843 si 1844. Intai a zis martie, apoi aprilie.. apoi octombrie si tot asa pana a murit in anul 1849.
  • Joanna Southcott - o mistica auto-proclamata, Joanna a infiintat un mic grup de adepti si a inceput sa arunce cu Armaghedonul in stanga si in dreapta, poate, poate o baga cineva in seama. Desi nimeni nu a facut-o ea a tinut  sa dezvaluie ziua in care toata va muri : 19 Octombrie 1814. Uite ca tot aici suntem.
  • Cometa Halley - Desi lumea o stia, in 1910 toata lumea s-a temut ca marele pietroi va cadea din cer si viata se va termina. Ziarele au vorbit despre un posibil loc de impact, gazele eliberate de explozie si chiar mutatiile supravietuitorilor.
  • Albert Porta - a declarat ca alinierea a 6 planete din sistemul nostru solar va duce la o explozie electromagnetica ce va spulbera Soarele pe 17 Decembrie 1919.
  • John Gribben si Stephen Plagemann - au speculat ( ca si mai sus) ce s-ar putea intampla atunci cand toate planetele sunt aliniate . Data pusa in discutie era 10 Martie 1982. Desi cei doi au spus ulterior ca era doar o carte de fictiune, multi oameni au apelat liniile guvernamentale de urgenta cerand lamuriri.
  • Nostradamus- una dintre miile de interpretarile spunea ca Apocalipsa este programata pentru  Iulie 1999. Spre dezamagirea fanilor, nimic nu s-a intamplat.
  • Harold Camping - exista chiar si un eveniment pe Facebook unde petreceai cu prietenii sfarsitul lumii pe 21 mai 2011. Din pacate exista oamenii ce si-au donat toata averea predicatorului. De parca el o cara pe lumea cealalta.
  • Toata lumea - Ma refer aici la toata populatia civilizata. Mic, mare, alb sau negru. Data: anul 2000. Nu a existat om sa nu fi auzit sau crezut ca sfarsitul lumii va veni cu artificii pe cer. Sau datorita virusului de calculator Y2K.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bine, bine...ai ceva de spus!