vineri, 9 decembrie 2011

Top 10 povesti biblice bizare

 Biblia este o carte extrem de fascinanta. Impleteste fantezia cu istoria si a ghidat generatii intregi cu povestile sale moralizatoare. Dar exista cateva ce nu au absolut niciun sens. Cel putin pentru mine si alti cativa oameni. iata cateva dintre ele. Enjoy



    • Una dintre povestile ispirationale ale Bibliei spunea povestea lui Elisei, un om bun, dar blestemat pe partea paterna sa aiba chelie. Da, ati auzit bine chelie. Elisei mergea pe drumul lui, cand pe nepusa masa apare o ceata de copii ce isi bat joc de el si il fac chelios. Elisei ca un bun crestin se infurie si ii blesteama. In acest moment din tufisuri apar doua ursoaice ce ii omoara pe cei 42 de copii. Morala: sa nu va bateti joc de oamenii ce au chelie pentru ca Dumnezeu este sus si trimite ursii dupa voi.

    Eglon injunghiat de Ehud

    • Ehud este un mare asasin ce apare in Biblie si singura persoana ce foloseste mana stanga in intreaga carte. Acest asasin are o misiune divina : sa-l ucida pe Regele Eglon. Ajungand langa rege ii infige un pumnal in burta, dar Eglon este atat de gras incat Ehud isi pierde pumnalul in grasimea regelui. Regele insa este lovit in stomac si incepe sa...dea pe afara fecale. Ingrijitorii sai il gasesc mort in propria sa mizerie. Habar n-am daca morala se refera la faptul ca este prea gras sau ca orice om poate ucide daca are misiune d la Dumnezeu...
    • Povestea lui Onan este cunoscuta pentru ca a nascut un cuvant nou: onanism si este un sinonim arhaic pentru masturbare. Povestea incepe asa : Dumnezeu il omoara pe Er pentru un motiv ce nu este prezentat. Judah, tatal lui Er ii da voie lui Onan sa faca sex cu sotia fratelui proaspat decedat. Onan nu prea vrea dar, deh, datoria este datorie. In toiul actiunii Onan este plin de indoieli asa ca atunci cand se aproprie de momentul culminant "isi varsa samanta pe pamant". Dumnezeu se infurie atat de tare incat il omoara pe loc pe Onan. Morala: nu are nicio treaba cu cine te culci, fie ea cumnata sau cine stie ce atat timp cat arunci samanta unde trebuie.
    • Povestea aceasta este nu doar fara morala ci pur si simplu dezgustatoare. Doi oameni, sot si sotie poposesc in orasul Gabaa la un om drept si credincios. Dupa ce le ofera o masa calda si un pat, la usa omului apar locuitorii orasului ce vor barbatul ce a venit in oras pentru a face sex cu el. DA...cu el, nu cu ea. Omul refuza si le ofera in locul musafirului sau, pe fata sa virgina. Nu este de ajuns, asa ca barbatul este nevoit sa ofere sotia musafirului. Grupul de barbatii o violeaza pe femeie si o lasa sangerand pe pragul usii, unde mai tarziu moare.  O poveste asemanatoare gasiti si in cazul Sodomei si Gomorei dar in locul celor 2 soti apar 2 ingeri.

    David ii indeplineste dorinta lui Saul.

    • Pentru dragoste ai face orice. Asa si-a zis si David ce o vroia pe fiica lui Saul. Acesta din urma nu vroia bani sau case ci...tineti-va bine: 100 de preputuri. Mda...ati auzit bine. David, indragostit nevoie mare se pune pe omorat oameni si strange 200 de preputuri. Apoi isi aduce aminte ca ii trebuiau doar 100. Acum deh, ce sa-i faci...si-a pierdut capul. Socrul este impresionat si ii da fata lui David. Morala? Pentru dragoste faci orice.

    Zipporah si Moise

    • Mergem mai departe cu fascinatia Bibliei fata de preputuri. Moise este pe punctul de a fi omorat de Dumnezeu pentru ca nu si-a circumcis fiul. Auzind ca sotul sau va fi omorat pentru acest lucru, Zipporah ia un cutit si taie pe loc preputul fiului si il arunca la picioarele lui Moise spunand: " Pentru mine esti un sot insangerat". Dumnezeu, multumit sau pur si simplu speriat de femeia ce racneste se retrage si il iarta pe Moise. Morala: habar n-am dar ma doare doar cand ma gandesc la povestile astea.
    Iisus si smochinul

    • Povestea smochinului este super amuzanta pentru ca il arata pe IIsus nervos rau pe un pom. Mergand pe drum, Iisus intanleste un smochin fara fructe, pentru ca nu era sezonul. Enervat Iisus ii cere smochinului sa faca fruct. Pomul nu-i raspunde ( normal) iar Iisus se enerveaza si blesteama smochinul sa moara. Morala: toata lumea este nervoasa cand nu mananca.
    • Dupa 40 de ani in desert Moise o sa-l vada in sfarsit pe Dumnezeu. Agitat urca pe munte si asteapta sa-l vada pe Domnul sau. Dar Dumnezeu se razgandeste in ultimul minut si spune ca niciun om nu poate sa-i vada fata asa ca-i arata lui Moise spatele. Morala: pana si cei mai buni oameni nu-i pot vedea lui Dumnezeu decat spatele.
    Baalam si magarul

    • Baalam are un magar ce nu mai vrea sa mearga. Asa ca ii arde vreo doua-trei bete pentru a-l incuraja. Magarul incepe sa vorbeasca si il intreaba de ce il bate. Baalam nu pare deloc mirat ca magarul vorbeste si incepe o dicutie filozofica cu macar si apoi cad la pace si pleaca mai departe. Morala: nu bateti animale pentru ca o sa inceapa sa vorbeasca si s-ar putea sa nu fiti buni la filozofie.
    Iacob si studiile sale genetice

    • Ultima poveste tine de genetica. Si nu de stiinta pe care o stim acum ci genetica biblica. Laban ii ia lui Iacob toate animalele ce sunt patate din diverse culori si ii le lasa doar pe cele de o culoare. Lui Iacob ii place diversitatea asa ca se gandeste la un plan prin care sa aiba si el animale baltate. Ia cateva bete si le vopseste in culori diferite in asteptarea ca animalele se vor uita la bete cand se vor imperechea si vor naste pui colorati. Acum nu sunt eu bun la stiinta dar Mendel, baiatul cu boabele de mazare din manualul de biologie avea alta parere. Eh, uite ca stiinta moderna nu are dreptate caci animale se nasc cu diferite culori, asemanatoare cu cele de pe bete. Deci genetica de azi este total gresita. Vrei un copil negru te uiti la masa de abanos, vrei unul galben te uiti la o sticla de Fanta si tot asa. Morala....chiar nu pot sa-mi dau seama.

    8 comentarii:

    1. Î-mi este foarte interesant ce fel de biblie ai citit tu ....Poate totuși ai citit o carte cu istorioare, care sunt tare prostești... Nu vorbesc despre tine că ai scris prostii ci despre faptul că istorioarele sunt de-a dreptul bizare și prostești și că în biblie nici pe aproape nu sunt astfel de istorii...
      Bravo pentru ce ai scris gândești logic... totuși așa ceva în biblie nu-i ...
      Și prima poveste despre Elisei ma făcut să râd cu poftă ....

      RăspundețiȘtergere
    2. @ DisGarmonik : De fapt sunt adevarate si se gasesc in Biblia ortodoxa: Povestea lui Onan:Facere 38, 9 ; Ehud; Judecatorii cap 3, 19-26 ; povestea cu strainii Judecatorii cap 14, 20-23 si tot asa....daca te intereseaza ti le spun si pe restul:D

      RăspundețiȘtergere
    3. Lucru stiut: Biblia e plina cu povesti cu morala (sau poate nu, depinde ce fel de morala te astepti sa gasesti). Cert este ca lasa loc la nenumarate interpretari, ceea ce o face instant un instrument pentru manipulare. Ce am gasit aici mi se pare a fi unul dintre modurile cele mai sanatoase de abordare si interpretare.

      RăspundețiȘtergere
    4. Imi place mult articolul, chiar daca suna prostesc :)). Ma fascineaza istoria, religia si prostia.

      P.S:Vai DisGarmoniK... "i-mi"?

      RăspundețiȘtergere
    5. @ Bogdan: Multumesc...cat despre Vai DisGarmonik:...este de peste Prut asa ca mai trecem cu vederea:))

      RăspundețiȘtergere
    6. Povestirile nu sunt deloc asa. Mai bine ati citi Biblia... Cat despre interpretari... Dumnezeu sa aiba mila si sa ne dea mai multa intelepciune! "Frica Domnului este inceputul stiintei, dar nebunii nesocotesc intelepciunea si invatatura." PROVERBELE 1:7

      RăspundețiȘtergere
      Răspunsuri
      1. Puteti intotdeauna sa cautati in Biblie si sa gasiti singura citatele.Daca o citeati le gaseati cu usurinta si stiati ca nu spun decat ce scrie acolo. Nu am absolut niciun interes sa schimb viziunea cuiva. Asa ca poate o lasati mai usor cu citate referitoare la nebuni si incercati dumneavoastra sa faceti o intrepretare pertinenta care sa imi arate ca exista si intelepciune in mintea dumneavoastra.

        Ștergere

    Bine, bine...ai ceva de spus!