marți, 24 ianuarie 2012

Om Vs. Om

  Incep cu sfarsitul. Mai precis cu o concluzie: lumea este total anapoda. Si vorbesc la modul cel mai serios. Eu sunt mai idealist, adevarat, dar in lumea de astazi parca nici nu iti mai vine sa faci copii si sa ii cresti in tarisoara ta. 
  Vorbesc despre ce cunosc si nu despre tarile straine unde totul este "ca-n povesti". Suntem egoisti pana si pentru lucruri banale, mintim fara sa mai avem macar o urma de  remuscare. Problema nu este ca facem aceste lucruri, pentru ca sunt in natura umana ci ca le facem fara sa mai avem o constiinta incarcata. Am trecut de mult peste linia dintre moral si imoral, am rasturnat sistemul de valori dupa necesitatile noastre si ne plangem pentru nedreptatile "dusmanilor".
   Chiar acest termen este unul folosit de toata lumea. De parca suntem pe un camp de batalie si cineva iti vrea capul pe o tava de argint. Toti avem dusmani: de la postas pana la directorul de firma. Atat de importanti suntem.
   Sincer aceasta  postare vroia sa vorbeasca despre nemultumirile strigate de protestatarii, dar mi-am dat seama ca sunt triviale fata de nemultumirea de OM. Sa mergi sa strigi ca cei de sus fura, cand niciunul din piata nu poate jura ca nu a facut la fel arata ipocrizia.
     Ne meritam conducatorii si societatea pentru ca am ajutat la construirea acestui viitor. In timp ce oameni integri au fost dati la o parte, nu am facut nimic. Si neimplicarea are un revers...astazi il vedem.

5 comentarii:

  1. E o constatare.
    Tot e bine. E primul pas.
    Al doilea ar fi: soluția.

    RăspundețiȘtergere
  2. Al doilea pas este mult mai dificil..

    RăspundețiȘtergere
  3. Din păcate.
    Și nu ne garantează nimeni că e cel corect.
    Iar prețul îl plătim tot noi.
    Dar pentru asta, ai dreptate: va trebui să ne reformăm noi ca oameni. Abia după aceea să le cerem celorlalți ceva.
    E vorba de ceea ce scria o fată pe o pancartă: evoluție.

    RăspundețiȘtergere
  4. Evolutie... de cativa ani , noi romanii tot am "evoluat". mai nou daca taci, cica e evolutie ..

    RăspundețiȘtergere
  5. :))Evoluam de 20 si ceva de ani si nimic...

    RăspundețiȘtergere

Bine, bine...ai ceva de spus!