sâmbătă, 14 aprilie 2012

1956-2011 Final Part

Ultima parte din seria fotografiilor castigatoare. Chiar daca sunt pline de violenta sau amaraciune , sper ca pozele au avut un efect benefic asupra viziunii dumneavoastra asupra lumii. Puteti sa ajutati astfel incat astfel de poze sa fie doar o amintire. Totul tine de vointa. Nu in ultimul rand vreau sa va urez un "Paste Fericit" alaturi de cei dragi. 


2001 - Trupul unui baiat de 1 an este pregatit pentru inmormantare. Acesta a murit intr-o tabara de refugiati din Jalozai, din cauza deshidratarii. Parintii sai fugisera din Afghanistan, pentru a scapa de luptele de acolo.(Erik Refner)


2002 - Un baiat tine in brate pantalonii tatalui sau mort, langa groapa unde acesta va fiiinmormantat. In jurul sau sunt rudele dar si soldatii ce au scos trupul tatalui de sub daramaturile rezultate in urma unui cutremur ce a avut loc in Armenia.(Eric Grigorian)

2003 - Un barbat irakian isi alina copilul de 4 ani in interiorul unui centru pentru prizonieri de langa An Najaf. Baiatul a inceput sa planga atunci cand soldatii i-au legat tatal si i-au pus o punga pe cap.  Unul dintre soldati i-a desfacut catusele pentru a-l face pe copil sa nu mai planga. Conform ordinelor cei banuiti de activitati teroriste sunt dusi catre baze legati la ochi si incatusati pentru a nu ataca bazele dupa ce sunt eliberati.(Jean-Marc Bouju)

2004 - O femeie isi plange rudele moarte in urma cutremurului de 9,3 grade din Sumatra, Indonezia. In urma cutremurului s-a format un val tsunami ce a luat viata a peste 200.000 de oameni.(Arko Datta)

2005 - Degetele unui copil de 1 an ce sufera de malnutritie , ating buzele mamei, Fatou Ousseini, intr-o banca de alimente. In urma unei secete extreme de grave dar si a unui roi de lacuste, milioane de oameni au murit de foame.(Finbarr O’Reilly)

2006 - Tineri bogati ce viziteaza cartierele bombardate din Beirut.(Spencer Platt)

2007 - Un soldat din batalion 503 Infanterie, Armata Americana, se odihneste dupa un schimb de focuri cu insurgentii. Fotografia a fost facuta in bunkerul Restrepo, devenit celebru dupa ce o echipa de filmari National Geographic a surprins reactiile soldatilor in fata mortii prietenilor, izolarii si frustrarii crescande.(Tim Hetherington)

2008 - Detectivul Robert Kole intra intr-o casa ce a fost evacuata de proprietari datorita ratelor neplatite la banca. Datoria lui Kole este sa verifice daca proprietarii au plecat intr-adevar si daca au lasat arme in urma.(Anthony Suau)

2009 - O femeie din Teheran striga de pe acoperisul casei impotriva rezultatelor la alegerile prezidentiale din 24 iunie.(Pietro Masturzo)

2010 - Bibi Aisha, o sotie de 18 ani s-a intors la familia ei dupa ce sotul ei o maltrata. La cateva seri talibanii au venit dupa ea si au tinut o judecata. Conform verdictului, cumnatul ei a tinut-o in timp ce sotul ei i-a taiat urechile si nasul. Bibi a fost salvata de armata americana si Crucea Rosie.(Jodi Bieber)

2011 - O asistenta din Yemen tine in brate un protestatar ranit de gloantele trupelor guvernamentale.  Demonstratiile impotriva presedintelui Ali Abdullah Saleh s-au transformat in adevarate maceluri datorita politiei si armatei yemenite ce au folosit munitie de razboi.(Samuel Aranda)

2 comentarii:

Bine, bine...ai ceva de spus!