luni, 9 aprilie 2012

1956-2011 Part 3


1979 - O femeie din Cambodgia isi leagana copilul in timp ce asteapta ora mesei intr-o tabara de refugiati.(David Burnett)


1980 - Un copil ce sufera de foame si un misionar in Uganda. (Mike Wells)



1981Lt. Col. Antonio Tejero Molina ii roaga pe membrii parlamentului spaniol sa stea pe scaune in timp ce fortele armate ale Garzii Civile ocupa cladirea. Lovitura de stat a fost un esec.(Manuel Pérez Barriopedro)


1982 - Razboiul din Liban. Palestinieni omorati de o secta crestina in taberele de refugiati din Sabra si Shatila  (Robin Moyer)



1983Kezban Özer isi gaseste cei 5 copii ingropati de vii in urma unui cutremur . Ea si sotul ei erau afara ingrijind animalele iar copii in casa cand un cutremur de 7,1 grade a avut loc.(Mustafa Bozdemir)


1984 - Un copil mort in urma unei scurgeri de gaze in dezastrul de la centrala chimica  Union Carbide.  (Pablo Bartholomew)


1985Omaira Sanchez in varsta de 12 ani este prinsa de resturile unor case in urma eruptiei vulcanului Nevado del Ruíz. Daca ar fi fost miscata de salvatori ar fi murit imediat. A murit dupa 60 de ore in care salvatorii au trebuit s-o minta ca va supravietui.(Frank Fournier)




1986 - Ken Meeks, arata pielea sa marcata de leziuni cauzate de o boala aparuta in urma contactarii virusului HIV.(Alon Reininger)


1987 -  O mama al carui fiu a fost arestat se sprijina pe scutul unui politist. Mii de oameni din Coreea de Sud au fost arestati pentru ca au protestat impotriva alegerilor prezidentiale din acel an.(Anthony Suau)




1988Boris Abgarzian isi plange fiul sau de 17 ani, mort in urma unui cutremur ce a avut loc in Armenia.(David Turnley)


1989 - Un tanar protestatar, ramas necunoscut pana astazi, se opune unei coloane de tancuri guvernamentale chineze. Protestele din piata Tienanmen au fost inabusite in sange de catre guvern.


1990 - Familia si vecinii il plang pe Elshani Nashim , de 27 de ani, omorat in timpul unui protest. Elshani  scanda impotriva deciziei guvernului din Iugoslavia ce decretase ca independenta statului Kosovo este anulata.

4 comentarii:

  1. astept cu nerabdare urmatoarea postare. cutremuratoare imagini! Bafta Ionut!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Vlad. Maine vine si ultima serie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mi-au trezit multe sentimente imaginile postate de tine. Poate ca nici nu as fi vrut sa le vad, dar mi-as fi dorit mult mai mult sa nu se fii intamplat. Oricum, salut initiativa ta. Nu cunosteam aceste lucruri.

    RăspundețiȘtergere
  4. Din pacate s-au intamplat si dupa putem observa, de-a lungul timpului nu ne-am schimbat mai deloc. Multumesc pentru ca ai urmarit aceste postari.

    RăspundețiȘtergere

Bine, bine...ai ceva de spus!