marți, 24 aprilie 2012

Poveste infioratoare

O mica poveste de adormit copii.

Louis Keseberg

Nu stiti cine este Louis Keseberg? Nici eu nu stiam pana nu am dat de el accidental pe web. Povestea a fascinat milioane de oameni datorita faptului ca este infricosatoare . In 1846 un grup de pioneri din Illinois a decis sa se mute in California. 
Drumul avea peste 2000 de kilometri si pentru a ajunge mai devreme au luat-o pe scurtatura, sau cel putin asa au crezut. De fapt drumul era mai greu si mai lung. Peste 87 de oameni au plecat la drum, iar printre acestia il avem si pe Louis Keseberg. In jurnalele de calatorie pionerii vorbesc despre acesta in termenii cei mai rai. Isi maltrata nevasta si copii sau era acuzat de furt, comportament imoral sau chiar crima. Pentru ca drumul era greu de parcurs datorita ninsorilor pionerii au ramas la poalele unor munti pentru a petrece iarna acolo. 
Prin ianuarie toata mancarea se terminase, asa ca pionerii au inceput sa recurga la canibalism. Trupurilor celor morti de frig au inceput sa fie mancate pentru supravietuire. In Februarie 7oameni au excaladat muntele pentru a-i salva pe pioneri. Cand au ajuns in tabara l-au gasit pe Keseberg si inca 27 de oameni in timp ce mancau carne de om cruda. Salvatorii au luat oamenii si au incercat sa-i aduca inapoi la civilizatie. Dar nimeni nu a ajuns la destinatie. 
Alti salvatori au plecat si au ajuns in Aprilie in tabara de la poalele muntelui. Singurul supravietuitor era Louis Keseberg, inconjurat de trupuri dezmembrate si bidoane pline cu sange.  Grupul de salvatori a vrut sa-l linseze, dar au decis sa-l duca in fata unui judecator. Datorita sistemului judiciar de atunci, Keseberg a fost declarat nevinovat, dar a primit despagubiri de doar 1 $. Atat mai valora reputatia lui.

12 comentarii:

  1. Si pt asta s-a facut el cunoscut...uite ca am aflat si cine e asta...

    RăspundețiȘtergere
  2. o poveste de adormit copii pe care eu nu o stiam:D ms

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu stiam povestea...dar...mi se pare creepy si nedreapta!

    RăspundețiȘtergere
  4. Canibal...hm nasol om!nasol caracter...dar sunt dastia si in zilele noastre si parca nu reusesc sa intre asa usor in istorie :)))

    RăspundețiȘtergere
  5. Doamne fereste .... nu cred ca as putea sa fac asa ceva :| :|

    RăspundețiȘtergere
  6. in ce stadiu poate ajunge un om pentru supravietuire :|

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu am auzit de el pana acum..oribil in orice caz...

    RăspundețiȘtergere

Bine, bine...ai ceva de spus!