vineri, 16 noiembrie 2012

Cum iti petreci sfarsitul lumii?

  Tot mai multa lume este interesata de sfarsitul lumii decat de Craciun sau Anul nou. Nu conteaza daca incepe al III-lea Razboi Mondial, un meteorit urias ne loveste sau o furtuna solara ne trimite in Epoca de Piatra. Ceva trebuie sa se intample pe 21 decembrie, mai ales ca pregatirile sunt in toi.
  Probabil ca radeti, dar sunt milioane de oameni ce se pregatesc intens pentru acest eveniment. Se strang provizii, se baricadeaza case, se cumpara arme si se invata primul-ajutor. Daca urmariti National Geographic ati vazut ca fenomenul nu este de neglijat in SUA. Si la noi in tara exista oamenii ce le-au preluat exemplul si construiesc buncare, dupa cum am putut vedea in cateva reportaje pe aceasta tema.
    Ideea poate parea prosteasca dar daca ii dai cateva clipe si o rumegi bine iti dai seama ca nu sunt departe de adevar. Am vazut cat de dependenti suntem de produsele de consum, sau cat de vulnerabili suntem in fata unui dezastru natural major. Uraganul Katrina a aratat ca pana si cea mai dezvoltata tara poate fi pusa in dificultate si nici nu vreau sa ma gandesc cum ar fi reactionat autoritatile din Romania. Americanii s-au asezat frumusel la cozi pentru benzina si hrana, doar dupa ce armata a amenintat sa impuste hotii. Suna ca un scenariu SF, dar omul este un animal pana la urma si pentru mancare sau familie este in stare de multe.
In incheiere va dau cateva date concrete despre acest fenomen si cateva exemple de oameni, mai mult sau mai putin inspirati in pregatirea pentru sfarsitul lumii.

  • 3 milioane de oameni se pregatesc de sfarsitul lumii doar in SUA.
  • Un om si-a pus in piscina peste 1000 de pesti. Asa se asigura ca va avea ce manca in cazul unei furtune solare.
  • Un cuplu din SUA s-a pregatit cu 25000 de gloante, 4 mitraliere si o casa inconjurata de senzori de miscare, 2 garduri de sarma ghimpata si camere de luat vederi.
  • In Rusia exista deja oameni ce au cumparat vechile buncare sovietice si le-au modernizat. Exista chiar o piata imobiliara pentru aceste buncare. Cel mai mare are inaltimea unui bloc cu 4 etaje, sursa proprie de electricitate si rezerve de mancare pentru 10 ani.
  • Robert Best din Australia a cheltuit peste 350000 de dolari pentru amenajarea unei case aflate deasupra nivelului marii, ce are un buncar complet echipat ce rezista la radiatii nucleare, cutremure sau inundatii.
  • O comunitatea din Marea Britanie a inceput sa depoziteze seminte la o temperatura controlata pentru a le putea planta dupa ce dezastrul a trecut.
  • In desertul Mojave s-a construit un intreg complex de buncare pentru clientii dornici sa traiasca sfarsitul lumii in mare stil. Costa 50000 de dolari bucata si este complet echipat cu provizii si mijloace de comunicare. Mai ai si avantajul altor vecini.
  • In Romani exista un singura buncar, cel putin din cate am putut afla eu si se afla sub Palatul Parlamentului. Nu se stie daca este amenajat sau cat de mare este.
P.S. O mica intrebare: Credeti ca sfarsitul lumii va veni pe 21 decembrie 2012? In dreapta aveti variante de raspuns. Sunt curios.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bine, bine...ai ceva de spus!