miercuri, 14 noiembrie 2012

Just Facts

Niciodata nu stim nimic. Dar putem invata. Iata o mica lista plina de informatii, nu neaparat folositoare, dar interesante.Enjoy!


  • Exista un praf medical ce poate inchegha sangele atat de repede incat pana si scurgerea sangelui din artere poate fi oprita. Se numeste Quickclot si este folosita deocamdata de armata americana si serviciile de urgenta, doar in situatii exceptionale. Daca ati vazut filmul Shooter cu Mark Whalberg, atunci ati vazut si Quickclot.
  • Primul serial ce a folosit studioul ce infatiseaza o casa in totalitate  este "I Love Lucy". Pentru ca era destul de scump sa inchirieze o casa pentru luni de filmare, Karl Freund si cameramanul sau s-au gandit sa creeze in studio mai multe camere alaturate ce dau impresia unei case obisnuite. Astazi aceasta tehnica este folosita la Two and a Half men , How I Met your Mother sau The Bing Bang Theory.
  • Delfinii aflati in captivitate au capacitatea si inteligenta de a se sinucide. Aceste cazuri au fost observate la delfinii maturi ce au fost dusi in captivitate. Acestia refuza sa mananc sau  se lovesc cu capul de pereti pana sufera de hemoragii interne.
  • Astronautii de pe Statia Spatiala Internationala vad  15  rasarituri si apasuri in 24 de ore. Datorita vitezei cu care statia orbiteaza, ea inconjoara pamantul la fiecare 92 de minute si are parte de acest fenomen.
  • Accidentele auto au avut o crestere de 110 % in statul american Montana dupa ce au fost introduse pentru prima oara limitele de viteza. Un studiu a aratat ca oamenii erau mai grijulii pentru ca se gandeau ca nu toti vor conduce prudent atunci cand nu exista o limita de viteza. 
  • Cuvantul idiot a insemnat cu totul altceva atunci cand a fost folosit prima oara. In Grecia Antica cuvantul desemna o persoana ce nu era interesata de politica. Si atunci era folosit  cu o conotatie negativa, dar nu era o insulta grava. Interesant este ca astazi il folosim sa caracterizam politicieni:)
  • Personajele din Spongebob au fost create dupa pacatele mortale:  Lenea- Patrick, Furie- Squidward, Lacomie- Mr Krabs, Invidie - Plankton, Mandrie - Sandy, Dorinta -Spongebob. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bine, bine...ai ceva de spus!