marți, 4 mai 2010

Top 10 Last Words

  Am incropit un top cu ultimele cuvinte ale unor oameni celebri. Am preferat sa scriu celebrele citate in limba engleza pentru a nu pierde nimic cu o traducere.Enjoy!


10.Jack Daniel (1846-1911)-One last drink, please.”- Au fost ultimele cuvinte cu adevarat potrivite ale celui ce a infiintat una dintre cele mai cunoscute distilerii de wiskey. A murit dupa ce a lovit cu piciorul un seif, rana infectandu-se treptat.

9.Dutch Schultz (1902-1935)-Hey, Jimmie! The Chimney Sweeps.  Talk to the Sword.  Shut up, you got a big mouth! Please come help me up, Henny.  Max come over here.  French Canadian bean soup.  I want to pay.  Let them leave me alone.”-Ultimele cuvinte lipsite de sens ale unuia dintre cei mai cunoscuti gangsteri din New-York-ul anilor '20-'30. A devenit cunoscut in timpul Prohibitiei alimentand cu bere intreg cartierul Bronx.

8.L. Frank Baum (1856-1919)-“Now I can cross the shifting sands.”- Cunoscut ca poet , Frank Baum a devenit celebru pentru Vrajitorul din Oz. Taramul fermecat din Oz este inconjurat de un desert ce il separa de lumea obisnuita. Astfel oricine paseste in acest desert devine nisip,ultimele sale cuvinte facand directa referire la taramul din Oz.

7.George Harrison (1943-2001)-“Love one another.”- Isi datoreaza celebritatea datorita postului de chitarist in formatia The Beatles. A imbratisat Hinduismul si cultura indiana, fiind unul dintre promotorii muzicii sitar. Ultimele sale cuvinte au fost inregistrate de sotia sa pe patul de spital.

6.Oscar Wilde (1854-1900)-My wallpaper and I are fighting a duel to the death. One or the other of us has to go.”- Cunoscutul poet si scriitor irlandez a fost unul dintre marile minti ale epocii victoriene, dar a avut parte de un sfarsit tragic. Inchis pentru 2 ani pentru practici homosexuale a fost eliberat cu  sanatate subrezita. A murit intr-un pat de hotel, simtul umorului neparasindu-l nici in acele clipe. Tapetul la care el se refera a ramas pe pereti inca 100 de ani.

5.Malcolm X (1925-1965)-"Brothers! Brothers, please! This is a house of peace!”- Malcolm X a fost un Afro-american musulman cunoscut ca un activist al drepturilor omului. A fost asasinat in timpul unui discurs in Manhattan, impuscat de 16 ori.

4.Bob Marley (1945-1981)-“Money can’t buy life.”-Marley ramane pana astazi unul dintre cei mai cunoscuti interpreti de raggae. A descoperit ca este bolnav dupa o accidentare minora la fotbal. A refuzat ca piciorul sa ii fie amputat, astfel infectia s-a extins. Celebrele sale cuvinte i-au fost adresate de pe patul de spital fiului sau Ziggy. Albumul sau lansat post-mortem  Legend este cel mai bine vandut album raggae cu de 20 de milioane de exemplare.

3.Amelia Earhart (1897-1937)-“KHAQQ calling Itasca.  We must be on you but cannot see you.  Gas is running low.  We are on the line 157-337. We will repeat this message. We will repeat this on 6210 kilocycles. Wait.- Prima femeie ce a primit medalia The Flying Cross pentru traversarea Oceanului Atlantic singura. In 1937 a disparut deasupra Oceanului Pacific, cauzele si locul fiind pana astazi un mister.

2.Steve Irwin (1962-2006)-“Don’t worry, they usually don’t swim backwards.”- Prezentatorul si realizatorul de origine australiana a murit in urma unui atac cardiac dupa ce a fost intepat de o pisica de mare. Inregistrarile video arata ca pisica de mare inota intr-adevar inapoi.

1.Mozart (1756-1791)-The taste of death is upon my lips.  I feel something that is not of this earth.”-   Compozitor a peste 600 de lucrari, Mozart a gustat celebritatea inca de mic, compunand prima piesa la varsta de 5 ani. Boala ciudata care a dus la moartea sa este dezbatuta pana astazi, iar Mozart insasi credea ca este otravit, dovada fiind ultimele sale cuvinte.

3 comentarii:

  1. Foarte interesant articolul! Te-am adaugat in blogroll :) Daca esti de acord, ma poti adauga si tu.
    Acesta este blogul meu http://aliceboboc.wordpress.com/

    si te rog sa ma treci - Alice Diana Boboc
    Multumesc anticipat si mult succes blogului tau!

    RăspundețiȘtergere
  2. Waw, tare interesant articolul si ti multumesc.

    RăspundețiȘtergere

Bine, bine...ai ceva de spus!