vineri, 5 noiembrie 2010

Quo vadis,Domine?

  Astazi a murit Adrian Paunescu. Dumnezeu sa-l ierte!

  Scriu aceste randuri pentru ca a mai murit inca un om mare al acestui popor sarac in valori. Am urmarit in mass media evolutia starii sale si am fost chiar intristat sa aflu aceasta veste. Sunt prea tanar pentru a fi fost unul dintre milioanele de romani ce s-au bucurat de Cenaclul "Flacara" condus de Adrian Paunescu. De asemenea nu am citit decat ultimele sale poezii publicate. 
  Am facut ce fac azi mai toti romanii,am ignorat. Nu m-a interesat nici trecutul sau si nici viitorul. Am simtit compasiune pentru el in momentul in care am citit scrisoarea fiicei sale pe prima pagina dintr-un ziar. A fost ceva zguduitor.
   Unii l-au injurat pentru ca a fost comunist, altii pentru ca este patriot sau pentru ca a intrat in politica. A continuat sa scrie indiferent de regim, an sau oamenii de langa. In schimb putini au fost cei care i-au multumit pentru influenta sa in mediile intelectuale.
    Ma uit la televizor si vad un circ. Sunt consolat de miile de oameni ce au aprins o lumanare pentru un om. Te face sa te intrebi ce conteaza cel mai mult in viata si cati oameni au puterea ca la moartea lor sa fie plansi de o tara intreaga...

3 comentarii:

  1. Un fund ilustru el a sărutat,
    Al patriei celui dintâi bărbat.
    Acum închidem cercul puturos
    Pupând în fund cadavrul de bărbos

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu te mai uita la televizor. Daca vrei sa-l "cunosti" citeste-l. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. sunt total de acord cu tine.
    Nici eu nu am citit mai nimic de el, nici eu nu stiu nimic de el, nimic. Nu am citit scrisoare ficei lui, am auzit pe la televizor asa doua-trei cuvinte si mi se ridicase parul pe mine. si nu stiu de ce... pentru ca tatal meu a murit imediat dupa ce sora mea a implinit fix 20 de ani. Dar asta e viata.
    Am sa iau la "puricat" poeziile lui si am sa incerc sa le inteleg.

    Dumnezeu sa-l ierte!

    RăspundețiȘtergere

Bine, bine...ai ceva de spus!