marți, 12 aprilie 2011

Firsts

Sa fii primul nu este mereu ceva cu care merita sa te lauzi. Lista de mai jos este marturie a acestui fapt:
 
  • Mark Maples-1964- Este prima persoana ce a murit intr-un parc Disneyland. Baiatul de 15 ani s-a ridicat in picioare in timp ce mergea cu roller-costerul. A suferit o fractura craniana si dupa 4 zile a decedat. De atunci masurile de securitate in parcurile de distractie s-au inasprit, dar au mai existat fatalitati de-a lungul timpului.
  • Thomas E. Selfridge-1908- Era pasagerul unui avion experimental pilotat deWilbur Wrigh pentru Departamentul de Stat. A devenit astfel prima victima a unui accident de avion.
  •  Mary Surratt-1865- Nu cred ca o s-o invidiati: prima femeie executata in Statele Unite. A fost acuzata de conspiratie in cazul asasinarii presedintelului Lincoln si condamnata la moarte.


  • Janet Elaine Adkins-1990- In momentul in care femeia a auzit ca sufera de Alzheimer a decis ca vrea sa se sinucida. Dar nu oricum: a fost prima femeie ce s-a sinucis asistata. Cine a asistat-o va intrebati? Il cheama Jack Kevorkian.




  • Bridget Bishop-1692- Este prima vrajitoare condamnata in faimosul proces din Salem, Massachusetts. S-a facut vinovata de faptul ca purta haine indecente si avea 60 de ani. Cam sumar mi se pare... 


 


  • Ray Brennan-1976- O intanlire a Legiunii Americane, ce sarbatorea bi-centenarul obtinerii Independentei s-a transformat in cosmarul oricarui doctor. In doar 2 zile peste 200 de oameni erau bolnavi de o boala misterioasa,ce va primi numele de Boala Legionarului, ce ataca plamanii,. La sfarsitul crizei 24 de pacienti murisera, iar primul fusese Ray Brennan.

  • Vladimir Komarov-1967- Astazi am scris despre Yuri Gagarin pe celalalt blog, acum scriu despre alt cosmonaut. Din pacate povestea este mai trista. Komarov este primul om ce a murit in spatiu, la bordul capsulei Soyuz 1. A fost de asemenea primul om ce a iesit de mai multe ori in spatiu. Coincidenta sau nu, Gagarin a fost rezerva lui Vladimir in aceasta misiune.
  • William Henry Harrison-1841- Este primul presedinte american ce a murit in timpul mandatului. Dar a primit si niste tratamente, ciudate, ce includeau venin de sarpe sau ulei de castor. A fost si cel mai scurt mandat de presedinte: 30 de zile, 12 ore si 30 de minute.


 

  • Mary Ann Nichols-1888- Numele a ajuns faimos pentru ca este prima victima a celebrului criminal in serie, Jack Spintecatorul. A fost gasita mutilata in Whitechapel’s Buck’s Row, fiind urmata de alte 5 femei, ucigasul nefiind stiut nici astazi.



  • John Dillinger-1934-A fost primul om ce a devenit numarul 1 pe lista cu cei mai cautati infractori a FBI-ului. A sfarsit prin a fi impuscat de agentii federali in plina strada.
















2 comentarii:

Bine, bine...ai ceva de spus!