luni, 6 iunie 2011

Cand nu mai ai prieteni

   Un vechi proverb persan spune : "Decat 10 prieteni falsi mai bine un dusman fidel." Se potriveste astazi cum se potrivea si acum 2000 de ani.
    Cum am aflat eu cati prieteni am? Am facut 21 de ani si am stat sa vad cine imi ureaza "La multi ani". Surprinzator, sau nu, am primit mesaje de la oamenii la care nu ma asteptam si nu de la cei pe care ii consideram prieteni. Stiu ca o sa imi spuneti ca poate au uitat dar eu nu le-am uitat niciodata ziua de nastere. Cat de ocupat sa fii sa uiti ziua cuiva?
    Partea proasta este ca eu i-am considerat prieteni si mi-am facut mereu timp pentru un banal mesaj de felicitare. Dar m-am decis sa sterg id-urile, numerele de telefon si alte chestii ce ne mai tin in legatura. Suna radical, dar cu ce ma ajuta  o agenda plina cu oameni ce nu se streseaza cu un mesaj? Cu ce ma vor ajuta ei in viata? Facebook-ul pe care pana acum il foloseam sa tin legatura cu ei va fi folosit doar pentru promovarea articolelor de pe cele doua bloguri si atat. Celelalte conturi de pe site-urile de socializare le-am sters asa ca sper la ce este mai bine.
    Imi pare rau de cativa oameni pe care i-am considerat prieteni adevarati. Unii au aplecat urechea la ce le-au spus altii si ma considera vinovat de cine stie ce, iar altii....s-au indepartat singuri.
    Poate nu am fost eu amicul perfect dar nici asa.
    



3 comentarii:

  1. Daca tu nu uiti de ziua prietenilor tai, inseamna ca esti un om exceptional. Eu uit mereu si ma-ndoiesc ca sunt singura. Mie mi se pare ca trec zilele atat de repede, ca nici nu este nimic intre luni si vineri...astfel incat imi dau voie sa uit chestii (chiar daca sunt importante).:)

    RăspundețiȘtergere
  2. prietenii pe care credeam ca ii am sau care i-am avut odata,cu greu pot fi numite cunostinte...asa ca iti voi urma exemplul...multumesc pentru ca ai scris aceste ganduri....un citat preferat spune: "CE NU TE OMOARA ,TE FACE MAI PUTERNIC".
    Vom trece mai departe peste aceste personaje care candva au trecut prin viata noastra

    RăspundețiȘtergere
  3. @Viorela: multumesc ca ai citit aceste randuri si te-ai regasit in ele

    RăspundețiȘtergere

Bine, bine...ai ceva de spus!