joi, 30 iunie 2011

Oameni misteriosi

In intreaga istorie se gasesc oameni cu povesti de necrezut pline de mister si enigme. Lista de mai jos prezinta  oameni a caror viata este putin cunoscuta sau invaluita in mister.Enjoy!

  • Chouchani- Este numele pe care si l-a asumat un profesor evreu dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial. A avut ca studenti nume cunoscute precum Emmanual Levinas sau Elie Wiesel. Desi se imbraca precum un vagabond avea cunostiinte vaste de matematica, chimie , filozofie sau Talmud. Tot ce se stie despre el vine din interviurile luate de catre studentii sai, iar pe piatra sa de mormant, comandata tot de un fost student scrie: "Aici zace rabinul Couchani. Nasterea si viata sa sunt invaluite intr-o enigma.". Couchani a lasat mostenire o generatie de oameni de stiinta extrem de bine pregatiti si deschisi la nou.
  • Admiratorul lui Poe- Incepand cu anul 1949( implinirea centenarului lui Edgar Allan Poe) , la mormantul sau vine un barbat sau o femeie  cu un baston cu varf argintiu, si o sticla de coniac. Dupa ce inchina in cinstea lui Poe, lasa sticla ce este jumatate plina si trei trandafiri. Desi evenimentul este de multe ori surprins de camere video sau foto, nimeni nu stie cine este strainul ce vine an de an. De asemenea nimeni nu a incercat sa-l opreasca pe admirator sau sa-l faca sa-si dezvaluie secretul din respect.
  • Babuska- Este vorba de femeia ce apare in filmul asasinarii presedintelui american John Fitzgerald Kennedy. Pentru ca poarta o basma pe cap, ii s-a spus babuska, echivalentul babei in romana. Ea apare pe filmarilor altor martori avand o camera in mana si filmand chiar si dupa impuscarea presedintelui. FBI-ul a cerut public ca persoana respectiva sa iasa public pentru  a ajuta la investigatie. Filmul ar putea rezolva misterul asasinarii. Este curios faptul ca dupa atatia ani nu a facut public filmul si nici nu a oferit informatii.
  •  Fulcanelli- Pseudonimul unui alchimist francez din secolul XIX ce a creat in jurul sau un adevarat fenomen. Desi alchimia era considerata o pseudo-stiinta, Fulcanelii si discipolul sau au reusit sa transforme plumbul in aur. La inceputul celui de-la Doilea Razboi Mondial, serviciul secret german a incercat sa-l prinda pe Fulcanelli pentru cunostiintele sale in domeniul fizicii atomice. Un cercetator francez a declarat ca s-a intanlit cu alchimistul si acesta i-a descris principiile unei arme atomice cu 6 ani inainte de inventare. De asemenea discipoulul sau a relatat ultima intanlirea cu el mentionand ca Fulcanelli intinerise desi ar fi trebui sa aiba 114 ani.
  • D.B. Cooper- Un infractor ce dupa ce deturnat un avion a primit o suma de 200000 de dolari pentru eliberarea pasagerilor. A pus pilotul sa decoleze dupa ce a primit banii si s-a parasutat timpul zborului cu tot cu bani. Nimic nu s-a mai auzit de el sau de bani. In 1980 un baietel de 8 ani a gasit 5800 de dolari la marginea unui rau. Seriile acestor bancnote se potriveau cu cele date lui D.B. Cooper. Nici pana astazi nu se stie daca D.B. a murit in timpul parasutarii sau s-a bucurat de bani.
  • Omul cu masca de fier- Au existat zeci de ecranizari ale acestei povestei, dar au uitat un amanunt important. Masca nu era de fier ci de catifea. Totusi prizonierul a fost tinut si in Bastilia, printre multe alte inchisori,  in timpul lui Ludovic al XIV-lea. Prizonierul era acompaniat de o scrisoare unde era trecut doar numele sau Eustache Dauger. I s-a interzis sa vorbeasca cu cineva in afara de nevoile sale primare. Celula sa avea mereu mai multe usi pentru ca nimeni sa nu poata asculta la una dintre ele.
  • Copiii verzi din Woolpit- Doi copii cu pielea verde au aparut in satul Woolpit din Suffolk, Anglia. Acestia vorbeau intr-o limba de neinteles si mancau doar muschi de padure sau smoala cum spun inregistrarile de atunci. Dupa o perioada de timp culoarea le-a disparut iar cand au invatat engleza au povestit ca traiau intr-un loc unde soarele nu rasarea niciodata si aveau grija de turma tatalui lor. Au murit la scurt timp dupa ce au inceput sa manance mancare normala.

4 comentarii:

  1. Wow! Interesant! De unde le iei?

    RăspundețiȘtergere
  2. Interesant. :) Mereu am fost fascinata sa citesc articole de genul asta.

    RăspundețiȘtergere
  3. @ Allyna: Multumesc..o sa incerc sa scriu mai multe atunci:))
    @ Evil: daca iti spun trebuie sa te impusc:D glumesc...sunt mai multe site-uri cu liste si le combin:D

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte interesant. Despre D.B. Cooper, s-a vorbit mult in serialul Prison Break...nu va dezvalui mai mult, va las sa vedeti serialul (povestea lui, bineinteles este inflorita, pentru a da bine).

    RăspundețiȘtergere

Bine, bine...ai ceva de spus!