miercuri, 9 noiembrie 2011

Amorul si omorul

    Ocazional deschid cutia magica cu omuleti inauntru. Si mi se pare cu adevarat magica de fiecare data. Apar tot felul de domnisoare ce se sterg ritmic in coltul gurii, poate este un tic, si ne spun cat de indragostite sunt ele de un portofel...aa ma scuzati de un bosorog. Ma scuzati din nou,nu stiu ce se intampla cu mine; vroiam sa spun un om de afaceri, bineinteles.
Subiecte pentru o emisiune in prime-time
 + atot-stiutoarea Monica Tatoiu
    Nu conteaza postul sau emisiunea. Ii vad pe Pro Tv la Maruta, pe Antena la Simona Gherghe sau pe Kanal D la Madalin Ionescu. Uneori am impresia ca aceste platouri sunt unul langa altul si invitatul se muta de pe un scaun pe altul. 
    O sa dau un singur astfel de exemplu : Roxana Nemes. Este iubita unui impresar de cantareti si logic are si ea talent de privighetoare. A facut turul televiziunilor sa ne spuna cum a pozat ea in Playboy si cat de mult isi iubeste jumatatea ei , ce cantareste o tona. Pe ea nu o intereseaza fizicul gelatinos al iubitului pentru ca are portofelul mare. Iar o iau razna. Are sufletul mare vroiam sa zic. Ce mai conteaza diferenta de varsta sau cultura partenerului cand cei doi nu mai au loc de iubirea lor si sunt nevoiti sa ne-o transmita si noua prin televizor?
     Un alt talent, macabru as putea spune, al acestor televiziuni este de a dezgropa mortii. Si noroc cu CNA-ul pentru ca altfel chiar vorbeam la propriu. Toma Caragiu, Ion Rimaru, Madalina Manole  si multi altii au fost discutati ,actiunile lor luate la puricat si condamnate uneori. Ca apoi aceeasi prezentatori sa faca pe lupul moralist si sa dea lectii de deontologie .
      Chiar nu mai exista nimic in toata tara asta in afara de trivialitati, mondenitati si macabru? In acelasi timp trebuie sa mentionez ca aceste emisiuni sunt locomotivele posturilor si au audiente de ordinul sutelor de mii.  Asta ne arata ca televizorul te prosteste daca esti deja destul de prost sa te uiti la asa ceva.

2 comentarii:

  1. Mai bine de bine ca m-am autoprivat de tembelizor! La ce sa ma uit la TV? sa vad scanduri de rahat irelevante pentru viata mea, sa vad stirile de la ora 5? nu mersi!

    Prefer sa imi aleg la ce sa ma uit, si sa nu imi bage sub nas telenovele de prost gust (nu ca ar exista si altfel de telenovele). Mai bine ma uit la ce ma intereseaza, imi descarc un documentar, un film bun(fara sa fiu obligat sa le vad si reclamele cu care ne sufoca)

    Sunt atatea motive pentru care sa nu te uiti la TV! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa stii ca ai dreptate...atat de multe motive...cred ca daca le enumeram pe toate nu avem loc aici:))

    RăspundețiȘtergere

Bine, bine...ai ceva de spus!