joi, 31 mai 2012

In Romania Master Chefs YOU!

   Nu stiu cat de reusita a fost gluma din titlu, dar este in mod cert adevarata pentru multi romani amatori de televiziune. Fenomenul Master Chef a luat Romania cu asalt mai ceva decat in tarile unde formatul emisiunii a fost inventat.
Spun asta nu doar pentru ca asa mi se pare mie, ci pentru ca audientele si articolele pe tema acestei emisiuni sunt de-a dreptul impresionante. Si nu fac reclama, pentru ca nu castig nimic.
Sincer sa va spun nu am urmarit decat o singura emisiunea, mai mult pentru ca il cunosc pe unul dintre Master Chefs. Nu pentru ca as avea mari relatii ci pentru ca a stat pe strada cu mine pana acum cativa ani. Acum inapoi la experienta mea de telespectator; mi s-a parut o emisiune ratata. Stiu ca asa suntem noi romanii sa aruncam cu noroi in totul, dar am motive intemeiate.
In primul rand cei trei bucatari smecheri joaca un rol prost interpretat. A incercat sa faca acelasi lucru si Mihai Petre, cand il imita pe Simon Cowell. La fel de prost a iesit. Ce m-a suparat cel mai mult a fost aruncatul mancarii pe jos, doar pentru ca arata urat. Pe mine m-a invatat bunica ca mancarea este sfanta si nu este bine s-o risipesti. Si am incercat sa urmez acest sfat, din respect pentru ea si pentru altii mai putin fericiti.
In al doilea rand bucatarii aceia nu sunt la nivelul celor pe care emisiunile din afara il cer. Sunt talentati, se ocupa de cele mai bune bucatarii de la noi din tara, dar nu au nicio diploma de la un institut culinar recunoscut international. Exista in tara bucatari mult mai calificati, dar aici cred ca PR-ul a avut un cuvant greu de spus.
Dar ce m-a surprins cel mai mult este gradul de implicare emotionala pe care telespectatorii il au in aceasta emisiune. Nu credeam ca o sa citesc articole si comentarii scrise cu atat de multa malitiozitate despre o persoana. Concurentii sunt iubiti ca adevarati eroi sau urati precum criminalii de razboi pentru atitudinea lor. Oamenii se injura pe forumuri pentru un concurent, sau discuta destul de aprins in mijloacele de transport pentru a-si apara parerea despre virtualul castigator.
O adevarata nebunie, pentru un concurs de gatit. Cand au murit oameni prin spitale nu ne-a pasat. Cand au taiat pensii si salarii nu ne-a pasat. Cand doreau sa ne opreasca libertatea pe internet nu ne-a pasat. Ne pasa de cine castiga tigaia de aur.

31 de comentarii:

  1. Eu nu cred ca este un concurs pe bune.adica...chiar asa de multe ingrediente sa stie o casnica si sa nu fie bucatareasa..sau ...nu stiu dar pur si simplu e ceva ce nu pot sa cred:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Este adevarat ca pe noi oamenii a inceput sa ne intereseze mai mult emisiuni de genul..in loc sa vedem ceea ce se intampla cu adevarat,e mai comod sa ne ascundem dupa deget..

    RăspundețiȘtergere
  3. normal k aqm parerile sunt impartite..dar mie personal mi-a placut emisiunea:D

    RăspundețiȘtergere
  4. Emisiunea este ok...oamenii din ea sunt problema:))

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu nu ma uit la emisiunea asta, nu am rabdare :)))

    RăspundețiȘtergere
  6. e super tare emisiunea m-am uitat in fiecare saptamana la ea si chiar ma bucur ca a castigat petru

    RăspundețiȘtergere
  7. cu toate ca sacreat o nebunie master chef mie personal mi-a placut!

    RăspundețiȘtergere
  8. Toata lumea se uita la emisiunea asta numai eu nu :))))

    RăspundețiȘtergere
  9. Super emisiunea..asteptam al doilea sezon!)

    RăspundețiȘtergere
  10. Eu nu cred ca aia nu ai mai gatit asemenea mese niciodata si i a luat asa pe nepusa masa si le a iesit,nu e ca si cum le ar fii dat de facut salate la inceput sau o simpla ciorba..

    RăspundețiȘtergere
  11. mie imi place emisiunea m-am uitat in fiecare saptamana dar faza cu aruncatul mancarii pe jos chiar nu mi-a placut nici mie :(

    RăspundețiȘtergere
  12. Este interesanta emisiunea desi nu sunt fan...dar o mai urmaream din cand in cand

    RăspundețiȘtergere
  13. Draguta emisiunea..:)decat cine stie ce altele..mi pare mult mai ok..:)

    RăspundețiȘtergere
  14. Decat stirile de la ora 5,mai bine astea:!)

    RăspundețiȘtergere
  15. oamenii se agita mai tare pentru o emisiune decat pentru ceva ce le ar putea face rau..:|

    RăspundețiȘtergere
  16. adevarat.decat sa ma uit la stiri unde imi arata tot felul de prostii gen:cine s-a mai sinucis,ce barbat beat si-a batut nevasta si ca adrian nastase inca nu e la inchisoare mai bine ma uit la o astfel de emisiune

    RăspundețiȘtergere
  17. emisiunea e draguta mai inveti una alta dar sefii aveau unele faze chiar urate

    RăspundețiȘtergere
  18. e chiar draguta emisiunea uneori ma si amuza abia astept sa apara urmatorul sezon

    RăspundețiȘtergere
  19. eu nu m-am uitat la aceasta emisiune,nu-mi place

    RăspundețiȘtergere

Bine, bine...ai ceva de spus!