luni, 24 decembrie 2012

Top 5 Enigme

Sunt un fan al listelor ce se ocupa de ocult, mistere sau orice tine de limitele mintii . Asa ca dupa cateva cautari am gasit cateva enigme ce sper sa va scoata din isteria Craciunului ce a acaparat blogosfera, si pana mai ieri si blogul meu.

  • Stalpul de fier din Delhi - Fierul este folosit de mii de ani in constructii, dar are un inamic mortal: oxigenul. Sub influenta acestuia fierul rugineste, transformandu-l incet in rugina. Insa exista un stalp inalt de 23 de metri in India, ce de peste 1600 de ani rezista la oxidare. Este un monument ce arata cat de avansati erau metalurgii indieni: un stalp ce are in compozitie 98 % fier si nu rugineste. Tehnologia de astazi a aratat cum au reusit, dar ganditi-va cum au reusit asta vechii indieni?
  • Lacul ce a disparut - In Mai 2007 un lac din Patagonia, Chile a disparut lasand in urma o groapa adanca de 30 de metri plina cu pietre si gheata. Lungimea lacului era mult mai impresionanta: 8 kilometri. Datorita locului izolat in care este situat lacul, ultima oara cand cineva a vazut apa in albie, a fost in Martie 2007. Teoriile sunt diverse, de la extraterestri la cutremure, desi nimic nu a aparut pe hartile seismografice. Nici pana astazi nu s-a gasit o explicatie viabila.



  • Ploaia gelatinoasa  - Locuitorii din Oakville, Washington s-au trezit cu o ploaie mai putin obisnuita pe data de 7 August 1994. In locul unei ploi obisnuite, oamenii au observat adevarate mingi de gelatina ce cadeau din cer. Imediat dupa aceasta neobisnuita ploaie oamenii au inceput sa se imbolnaveasca si au cerut ca aceasta gelatina sa fie analizata. Tehnicienii au descoperit ceva tulburator: gelatina continea celule albe umane si doua tipuri de bacterii ce traiesc in stomacul uman. Nimeni nu stie unde s-a format aceasta gelatina si cum a ajuns sa inglobeze bacteriile.

  • Animale in piatra - Sunt foarte multe cazuri in care s-au gasit animale mici, precum broaste sau paienjeni in piatre. Dar mult mai rare sunt cazurile in care s-au gasit animale vii in interiorul unor pietre. Exista un caz documentat in care cativa muncitori in constructii au gasit o broasca testoasa intr-o fundatie de casa. Spatiul era exact pe marimea broscutei si nu se stie cum a putut supravietui atata timp fara aer si apa. Misterul si mai mare este cum intra aceste animale in interiorul pietrelor, tinand cont ca nu aceste roci nu se formeaza in 2-3 zile ci in sute de ani.


  • Donnie Decker - Supranumit "Baiatul ce aduce ploaia" , Donnie Decker isi vizita un prieten cand a intrat intr-o transa si in cateva secunde tavanul a inceput sa musteasca cu apa si camera s-a umplut cu ceata. Dupa cateva  luni Donnie era la un restaurant, cand din senin a inceput sa ploua deasupra mesei la care acesta statea. La cativa ani distanta, din cauza unui delict minor Decker a fost inchis intr-o celula. Imediat ce a intrat in celula detinutii au inceput sa se planga ca a inceput sa curga apa pe ei. Dupa ce le-a explicat ca poate face ca ploaia sa vina oricand, Donnie le-a demonstrat acest lucru, facand sa ploua doar pe gardianul de serviciu.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bine, bine...ai ceva de spus!