duminică, 28 aprilie 2013

5 Teorii ale conspiratiei plauzibile

Sunt un fan al conspiratiilor, misterelor sau a lucrurilor inexplicabile. Chiar daca unele dintre aceste teorii sunt de-a dreptul puerile si pot fi demontate usor, exista si altele ce ar putea la fel de usor sa fie adevarat. De la teorie la adevar este doar un pas si doar cativa oameni determinati pot arata lumii ce s-a intamplat cu adevarat. Mai jos sunt 5 astfel de teorii, ce sper ca va vor face sa ganditi. Enjoy!


  • Atacurile cecene - Am ales aceste atacuri in locul celor din SUA cu turnurile gemene, pentru ca sunt mai putin mediatizate. In 1999 o serie de atacuri cu bomba au avut loc in Moscova. Autoritatile au dat vina pe extremistii ceceni pentru cei 300 de morti. Conspiratia incepe asa: FSN, urmasul KGB si-ar fi ucis proprii cetateni pentru a porni cel de-al Doilea Razboi Cecen. Teorii d-astea apar mereu dupa mari tragedii, dar de data asta exista si cateva dovezi. In primul rand teroristii au negat cu vehementa atacurile, ceea ce este ciudat, luand in calcul modul in care aceste celule teroriste se promoveaza. In al doilea rand, Alexander Litvinenko, un oficial inalt al FSB, ce a dezertat ca mai apoi sa fie otravit cu polonium- 210 in Londra, a declarata inainte sa moara ca totul a fost ideea rusilor.
  • Harry Wilson - Pentru cei care nu au habar cine a fost Harry Wilson, dati-mi voie sa va spun eu: a fost Primul Ministru al Marii Britanii timp de doua mandate. Unde incepe teoria conspiratiei? Conform unui documentar BBC si al unui reportaj facut de The Guardinan, Wilson ar fi fost un spion sovietic. Afirmatia a venit de la un spion capturat de englezi. Imediat MI5 a deschis un dosar pe numele lui Wilson si in cateva luni au devenit convinsi ca acesta este un spion si om de incredere al rusilor. Conform acelorasi surse, generali din fortele armate britanice erau pregatiti pentru o lovitura de stat ce avea ca scop inlaturarea lui Wilson si inlocuirea lui cu o junta miliara. Insa la doar cateva saptamani dupa ce dosarul lui la MI5 a fost deschis, Primul Ministru a demisionat, din motive de sanatate.
  • Richard Nixon tradator - Presedintele american a ramas in istorie datorita scandalului Watergate, ce a dus la demisia sa. Dar se pare ca trecutul lui Nixon a fost si mai patat. Conform unei teorii, in 1968 erau alegeri prezidentiale iar razboiul din Vietnam era punctul fierbinte ce putea castiga sau pierde aceste alegeri. Cand negocierile de pace au inceput, contracandidatul lui Nixon a castigat imediat cateva puncte si parea ca acesta avea sa castige. Dar in cateva zile, inexplicabil Vietnamul de sud, aliatul SUA s-a retras de la negocieri. Ciudat nu? Exista declaratii ale mai multor oameni ce spun ca aceasta actiune a venit de la Nixon ce a facut ca el sa para omul perfect care sa continue razboiul. Astfel a sacrificat sute de mii de sud vietnamezi si americani pentru un mandat de presedinte.
  • Pearl Harbour -  Stia sau nu presedintele american despre un atac asupra unei baze americane? Sunt multi ce spun ca da. Exista dovezii ce arata ca atat britanicii cat si rusii i-au atentioant pe americani despre un atac iminent asupra unei baze americane. Ba chiar propriile servicii stiau, pentru ca nu exista cod japonez care sa nu fie cunoscut. Este stiut ca Roosevelt vroia sa intre in razboi ajutand Anglia, dar Congresul si opinia publica nu doreau acest lucru. Potrivit acestei teorii, el a lasat ca un atac sa aiba loc pe teritoriul american pentru a declara razboi Germaniei, aliata Japoniei. Decizia aceasta a avut consecinte infioratoare: a dus la moartea a milioane de americani, transformarea Americii in super-putere, destramarea Imperiul Japonez si folosirea primei arme nucleare.
  • Astronautii pierduti - In timpul Razboiului Rece, SUA si Rusia s-au intrecut in toate domeniile, ascunzandu-si esecurile si folosind victoriile drept propaganda. Poate cea mai conoscuta cursa a fost cea a spatiul.  Oficial primul om in spatiu a fost rusul Yuri Gagarin. Dar exista oameni ce spun ca acesta ar fi fost primul ce s-a intors viu. In 1959 un agent ceh a adus informatii conform carora o racheta ce continea echipaj uman a fost lansata de rusi,dar s-a pierdut legatura. Pentru ca parea prea SF, americanii au ignorat mesajul. Conform teoriei conspiratiei, au mai fost lansate alte echipaje in spatiu, iar inregistrarile facute de un post de radio de Italia sunt dovada. Pe aceste inregistrari se aude vocea unei femei ruse, ce spune "totul este satisfacator, orbitam Pamantul" ca mai tarziu, cand reintra in atmosfera "conditiile se inrautatesc, de ce nu raspundeti?..incetinim...lumea nu o sa stie niciodata de noi." Apoi se aud tipete si liniste.










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bine, bine...ai ceva de spus!