marți, 16 aprilie 2013

Cateva lucruri despre Coreea de Nord

La doua - trei zile suntem amenintati de racheta nucleara a lui Kim Jong-Un. Una are si cu aia ne ameninta pe noi cu al Treilea Razboi Mondial. Asa ca am zis ca ar fi bine sa fac si o mica lista, pana nu ne transforma in papusi radioactive. Enjoy!




  • Kim Jong-Il, conducatorul ce a decedat anul trecut si tatl lui Jong-Un ura sa zboare.  Asa ca si-a construit 6 trenuri personale care sa-l transporte prin tara sau prin tarile vecine. Aceste garnituri erau echipate cu televizoare cu ecran plat, telefon prin satelit si bucatarii luxoase. Pentru placerea lui Jong-Il, zilnic se livra cu elicopterul caviar proaspat si lazi cu cel mai scump coniac din lume. Asta in timp ce multi oameni din tara mancau scoarta de copac.
  • Vorbim de acelasi Kim Jong-Il ce a permis publicarea biografia sa. Astfel aflam ca atunci cand s-a nascut, un curcubeu dublu a aparut si o stea s-a nascut pe cer. A invatat sa vorbeasca de la 3 saptamani si corecta profesori de istorie pana sa ajunga la gradinita. De-a lungul vietii a scris peste 1500 de carti, a batut recordul la golf, desi era prima oara cand juca sau poate schimba vremea dupa toanele sale.
  • Lumea nu incearca doar sa plece din Coreea de Nord ci si sa intre in tara comunista. Pana acum exista 6 cazuri documentate de oameni ce au trecut granita de bunavoie. Cel mai cunoscut este James Dresnok, un soldat american ce era stationat in zona demilitarizata. El este folosit si astazi de filmele de propaganda nord-coreene, jucand fie rolul americanului rau, fie pentru a arata ca toti oamenii de pe planeta doresc sa traiasca in aceasta tara. Despre Dresnok se stie ca s-a casatorit si are 4 copii.
  • Coreea de Nord are una dintre cele mai mari armate din lume, cu peste 1 milion de oameni. Peste 180.000 fac parte din Fortele Speciale, fiind antrenate pentru lupta in teritoriul inamic. Se zvoneste ca fac destul de des incursiuni in Sud, iar cel mai faimos raid a avut loc in 1968, cand 31 de soldati au trecut granita si au incercat sa-l asasineze pe presedintele sud-coreean. Au fost descoperiti de un baiat ce strangea lemne, ce a sunat la politie. Armata a fost trimis si 29 de soldati nord-coreeni au fost ucisi, 1 capturat si unul se presupune ca a scapat.
  • In eventualitatea unui razboi, generalii nord-coreeni s-au gandit cum ar putea trece peste granita. Cea mai simpla solutie a fost saparea unor tuneluri, ce ajungeau adanc in teritoriul inamic. Pana acum 4 au fost gasite, dar se crede ca mai exista inca 20. Acestea sunt destul de mari, incat peste 30.000 de soldati pe ora pot trece cu armament usor. Comic este ca odata date in vileag, oficialitatile nord-coreene au spus ca erau tuneluri de mina si chiar au vopsit in negru peretii pentru a da aceasta impresie.
  • Kim Jong-Nam este fiul lui Jong-il si fratele mai mare al actualului conducatorului Jong-Un. Acuma ca v-am ametit bine, trebuie sa va spun ca acest Jong-Nam era desemnat initial sa preia conducerea dupa moartea tatalui sau. Dar ceva s-a intamplat: a dorit sa vada Disneyland. A fost prins pe un aeroport din Japonia, cu un pasaport fals dominican. El a spus ca vroia sa paraseasca tara sa natala si sa vada lumea, dar mai ales Disneyland Paris. Datorita publicitatii, a fost exilat de tatal sau in China si Jong-Un a ajuns conducator.
  • In Coreea de Nord, exista o criza acuta de alimente. Multi oameni mor de foame desi ajutoare internationale au fost trimise in tara. Oamenii se duc la puscarie si pentru simplul fapt ca isi fac tigari din foile de ziar cu chipul conducatorului. In schimb marijuana este legala, exista serviciul obligatoriu si de curand au fost date licente pentru comert mic tuturor celor interesat.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bine, bine...ai ceva de spus!