joi, 30 mai 2013

Speranta in cele mai rele locuri de pe Pamant

Faptele bune nu se invata la scoala sau acasa. Sunt facute din adancul inimii, ca pe masura ce crestem sa invatam valoarea unui simplu gest. Acelasi lucru este valabil si in cazul iubirii pure. ( nu ma refer la amor)


Mai jos sunt cateva povesti ce arata ca atunci cand binele si dragostea raman in inima omului, tot ce este mai rau poate fi invins. Enjoy, caci eu sigur am facut-o!



Kalbe - Suntem cu totii de accord ca Al Doilea Razboi Mondial a fost un conflict ce a afectat vietile a milioane de oameni. Dar cel mai mare rau posibil a fost dezlantuit odata cu lagarele naziste. In cel mai renumit lagar, Auschwitz 3 detinuti au reusit sa evadeze. Drept razbunare comandatul a ordonat ca 10 prizonieri sa fie omorati prin infometare.  Cand unul dintre cei 10 a inceput sa planga aducandu-si aminte de copii sai si sotie, Maximilian Kolbe s-a oferit sa-i ia locul. Nazistii nu au avut nimic impotriva si l-au trimis alaturi de restul spre moartea lor lenta. Pana in momentul mortii i-a imbarbatat pe cei 9 barbati si le-a vorbit despre Dumnezeu si rasplata de dupa moarte. Sacrificiul sau a facut ca barbatul pe care l-a salvat sa mai traieasca inca 53 de ani.


Fratele cel mare - Nu, nu vorbim despre 1984 ci despre un frate normal. In mijlocul razboiului civil ce are loc in Siria, Abdulrahman de 11 ani a fost victima unui atac cu racheta. Avea nevoie urgenta de amputarea piciorului pentru a nu muri din cauza complicatiilor. Fratele sau mai mare, in varsta de 24 de ani Omar, a decis ca fratele sau va supravietui. Intr-o zona in care fortele guvernamentale impusca tot ce misca, Omar si-a legat fratele in spatele sau si a pornit spre granita cu Turcia, pe jos. Da, am spus bine, pe jos. Ca sa nu mai vorbim de lunetistii ce incearca sa impuste orice om ce incearca sa treaca granita. Dar Omar a strans din dinti si a reusit sa-si duca fratele la un spital, scapandu-l din ghearele mortii.


Genocid - Imaginea nu poate transmite taria de caracter de care au dat dovada oamenii din poza. Rwanburindi Enoch si sotia sa traiesc in Rwand, o tara ce la inceputul anilor 90 a fost devastata de un razboi civil. In 100 de zile populatia tarii a scazut cu 20 % cand extremistii Hutu au preluat puterea si au inceput sa omoare Tutsis. Dar Enoch a spus genocidului. A refuzat sa se razbune pe vecinii sai, doar pentru ca erau de alta etnie. Nu doar atat, ci a primit in casa sa refugiati, desi a fost amenintat cu moartea de un sef local Hutu. Cand casa s-a dovedit neincapatoare a inceput sa construieasca alta si i-a primit acolo pe cei raniti sau fara mijloace de supravietuire. Cand a fost intrebat de ce si-a pus in pericol familia si viata pentru niste straini el a raspuns ca nu putea intoarce spatele unor crestini si fiinte umane. In urma actiunilor sale si-a pierdut averea si reputatia, dar cred ca are un loc asigurat in orice Rai ar crede el.



Istoria unui popor - Asediul orasului Sarajevo a oribil. Timp de 4 ani fortele sarbe au asediat un oras ocupat, in marea majoritate de o populatie musulmana. Director la muzeul national era barbatul din imagine, Imamovic. El era oripilat de gandul ca cea mai valoroasa carte a muzeului, veche de 660 de ani, ce spunea povestea Exodului va fi distrusa.  Era cea mai veche relica a civilizatiei evreieste din Bosnia. Povestea lui cuprinde mite imense generalilor,  supravietuirea unui atac feroce de mortiere sau incasarea de gloante doar pentru a salva, ar spune unii, doar o carte.  Dar a reusit sa faca asta si astazi cartea are o asigurare de cateva zeci de milioane de euro. Care este partea cea mai importanta? Imamovic nici macar nu erau evreu , ci musulman.



Submarinul milei - Ne intoarcem in al Doilea Razboi Mondial. Suntem in 1939 la inceputul razboiului, cand submarinele naziste sunt spaima oceanelor. Un vas grecesc isi da seama ca are un U-Boat pe urme asa ca se ajunge la decizia de abandona nava, pentru ca era prea inceata si nu exista nicio sansa de a scapa. Au lansat barcile si apoi cand au ajuns in marea involburata si-au dat seama ca nu prea au facut bine, dar nu prea aveau incotro. Dar vremea s-a stricat si barcile lor nu erau modelul premium. Atunci s-a intamplat ceva extraordinar. Comandantul submarinului a ordonat iesirea la suprafata si salvarea marinarilor.  28 de greci au fost salvati, tratati omeneste si dusi...pe coasta Irlandei neutre. Asta in timpul celui mai brutal conflict.


Revolutia din Egipt - Evenimentul a fost transmis de toate televiziunile si aratat o tara ce a scapat de un regim dictatorial. Problema a venit cand in lipsa unui autoritati centrale, cativa extremisti au atacat o biserica crestina copta. Comunitatea musulmana a iesit in strazi si..nu, nu a inceput un Jihad , ci a aparat bisericile crestine. Sute de biserici crestine au fost aparate de musulmani impotriva altor atacuri. Stiu ca pare de necrezut intr-o lume divizata de religie. Dar nu se opreste aici, nici pe departe. Vedeti, era inca revolutie in tara si atunci cand esti mijlocul strazii si esti musulman, ai o problema. Trebuie sa te rogi de 5 ori pe zi, dar adversarii tai nu prea tin cont de asta, asa ca esti vulnerabil. Atunci a venit timpul ca populatia crestina sa intoarca serviciul, ca scuturi umane in timp ce musulmanii se rugau. Si mai vorbim de conflicte religioase?





4 comentarii:

Bine, bine...ai ceva de spus!