luni, 22 martie 2010

Rautate sau Darwinism?

  Un copil cam de 7-8 ani este de multe ori considerat a fii inocent si fara comportamente rauvoitoare intentionate. Lucru de care eram si eu de accord pana acum cateva zile cand am observat exact contrariul.
  Limbaj obscen dublat de o agresivitate exagerata nu este ceea ce astepti de la un copil. Am ramas consternat insa de reactia parintilor, mai precis de lipsa ei. S-au plimbat in continuare razand de ce spunea copilul altuia de varsta cu el.
   Poate sunt eu invechit, sau am fost educat altfel dar chestii d-astea nu am vazut cand eram mic. Cel mai mare scandal era cine sta in poarta la fotbal. Si doar stau in Rahova, am avut si prieteni rromi . Erau mustrati ca si mine de parinti, in cazul in care auzeau ca ne certam sau incercam sa ne jignim. Sa nu mai spun ca nici astazi daca ne strangem mai multi , si parintele unuia dintre noi e in zona, ne abtinem sa injuram.Este o mica dovada de respect pentru cei care ne cunosc de cand eram in scutece.
   Faptul ca aceasta rautate este permisa astazi de parintii nu aduce nimic bun. Da stiu, societatea noastra pretuieste pe cel mai puternic, sau pe cel cu cei mai multi bani, dar macar daca ai cele de mai sus sa ai si cei "7 ani de acasa". Chiar ii cresc sansele acelui copil in viata, doar pentru ca stie sa injure de mic si sa se bazeze pe legea pumnului? Ma indoiesc..
    Nu am copil, dar sper din tot sufletul sa nu ajung sa-l invat sa fie egoist, rauvoitor si sa-si faca drum in viata cu pumnul. Caci altfel toata speranta pe care o mai am in tara noastra o sa piara fortandu-ma spre locuri mai fericite.
 

4 comentarii:

  1. ok te-am adaugat in blogroll! mc mult!

    RăspundețiȘtergere
  2. Tot ce ai vazut tu era oglindirea educatiei si mentalitatii parintilor. Chiar asa, nu te mai mira ca inca nu ai vazut tot ce e mai rau :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Exiata varianta care ne ingrozeste pe toti cei care avem copii ,ca intr o zi cel mic sa nu vina acasa batut,suparat ca a fost injurat si nu a stiut sa se aprere.In ceea ce priveste educatia,foarte putine familii cu copii au educatie si daca in casa nu exista bun simt sic eva cultura nici copilul nu va avea nicodata asa ceva.Sapte ani de acasa au devenit un lucru rar .Imi pare rau ca te dezamagesc inse majoritatea copiilor din ziua de azi nu sunt interesati de nimic,nu le pasa de nimic,vorbesc cum aud la desene si i incanta numai ce este urat ,rau sau sa faca rau celui de langa el .Asta este generatia actuala si generatia noastra cu bun simt s a stins demult.

    RăspundețiȘtergere

Bine, bine...ai ceva de spus!