duminică, 10 aprilie 2011

Famous Creators

   Acest post se refera la marile companii si corporatii ce exista astazi, dar si la cei care au pornit aceste afaceri. Desi astazi multe dintre aceste branduri nu se mai afla in proprietatea mostenitorilor, ele duc mai departe numele acestor ingeniosi oameni. Enjoy!

  • Victoria's Secret- Roy Raymond a intrat intr-un magazin de lenjerie pentru a-i face un cadou sotiei sale. Dar ca toti barbatii, habar n-a avut ce sa cumpere si desi a fost ajutat de vanzatoare a plecat fara sa cumpere nimic. A plecat totusi cu o idee: un magazin de lenjerie in care barbatii sa se simta bine si sa poate primi sfaturi despre ce lenjerie le place femeilor. Astfel in 1977 a deschis primul magazin Victoria's Secret. Vanzarea prin catalog a revolutionat lumea modei dar si pe cea a vanzarilor.Din pacare dupa doar 5 ani a fost nevoit sa vanda afacera lui  Leslie Wexner ce scapat de imagine de paradis pentru barbatii neajutorati si  a transformat-o in visul oricarei femei
  • KFC - Garlanom Sanders a pornit profitabila afacere la varsta de 60 de ani. Desi avea doar 6 clase si schimbase peste 14 slujbe, colonelul in rezerva a incepuut in 1930 cu o mica camera in care servea pui pentru maxim 6 persoane odata. Datorita amestecului de mirodenii a devenit celebru in scurt timp si  a reusit ca in doar 10 ani sa ajunga la 100 de locatii in intreaga tara.
  •  Pampers- Inginerul de la Procter & Gamble, Victor Mills, a ajutat-o pe fiica sa sa schimbe scutecele nepotelei sale. Intreaga operatiune de spalare si uscare i s-a parut ineficienta si obositoare pentru mamica asa ca s-a gandit la scutece de unica folosinta. Dupa ce a incercat mai multe materiale a dus un produs finit la conducerea companiei si restul este istorie.
  • Adidas and Puma- La scurt timp dupa sfarsitul Primului Razboi Mondial familia Dassler a tinut o reuniune de familie pentru a vedea cum pot trece peste aceste vremuri groaznice. S-au oprit la incaltaminte, mai precis la incaltaminte ortopedica. Pentru ca erau multi oameni cu handicap din cauza schijelor, pantofii facuti din vechile uniforme au ajuns sa fie extrem de cautate. In scurt timp gama de produse sa diversificat si o fabrica a fost infiintata. La conducere au fost pusi diu frati Dassler: Adolf si Rudolf. Adolf a inventat tenesii pentru fotbal cu crampoane si a patentat inventia. Pana si liderii nazisti purtau incaltaminte de la Dassler. Dupa ce tatal lor a murit cei doi frati nu au ajuns la un consens cu privire la viitorul fabricii si s-au certat. Astfel fabrica a dat faliment iar cei doi frati au infiintat firemele Adidas, respectiv Puma.
  • Nike- Phil Knight era un atlet mediocru, dar tot avea nevoie de incaltaminte buna. In anii '60 incaltamintea de la Adidas era un lux, asa ca Phill s-a gandit sa porneasca o firma cu tenesi ieftini si buni.Dar preturile de producere erau prea mari pentru prima parte asa ca a luat 300 de dolari si a platit unei firme din Asia pentru a-i produce marfa. Primele modele au fost vandute din camioneta sa, iar cu timpul afacerea a inflorit.
  • Hilton- Dupa ce banca pe care o patrona a dat faliment in urma crizei de pe Wall Street, Conrad Hilton avea in fondul de pensie 5000 de dolari. Avea de gand sa-si riste linistea batranetilor si sa inceapa o noua banca. Cautand un loc unde sa doarma , Hilton s-a dus la un motel, unde clientii asteptau afara pentru ca nu mai era loc. Clienti care dau bani a vazut tot ce a vazut fostul bancher. A cumparat pe loc motelul si in doar 6 ani ani deschidea primul hotel Hilton, in Dallas

2 comentarii:

  1. Ce chestii interesante. Super dragut sa afli istorii ale unor mari branduri. Ideea este ca nu toti avem timp sa cautam si nu mereu iti vine-n minte cam ce sa cauti pe google. Drept pentru care articolele de acest gen sutn binevenite. Bravo!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc! O sa ma straduiesc sa scriu mai mult de acest fel:D

    RăspundețiȘtergere

Bine, bine...ai ceva de spus!