duminică, 21 august 2011

Satan - 10 viziuni


   Lucifer, Printul Intunericului, Baphomet sau Beelzebub. Orice nume ar lua Diavolul apare in toate culturile lumii si in toate scrierile antice. In prezent, chiar daca Diavolul nu mai inspira asa multa teama ( poate cel mai mare truc al lui), acesta este prezent in filme, carti sau muzica. Mai jos un top cu 10 reprezentari ale Diavolului. Enjoy!





10. Elizabeth Hurley- Pact cu Diavolul




  • Cred ca toata lumea a vazut comedia. Un diavol extraordinar de sexy ce-ti implineste dorintele, dar ar fi bine sa stii ce sa ceri. Cred ca multi si-ar fi vandut sufletul daca Diavolul ar arata asa.









9.Alan Cumming-God, The Devil and Bob

  • Diavolul conduce un Dodge Charger, bea margarita si ii cere lui Dumnezeu sa distruga lumea. In ciuda aparentelor Printul Intunericul este foarte dependent de Dumnezeu si sufera cand acesta nu-l baga in seama.

8.Dan Castellaneta- Futurama

  • Aici Diavolul este un mare cantaret de vioara ce isi are iadul sub un parc de distractii. Singurul sau scop este de a tortura robotii ce au comis pacate, dar si pe oamenii ce cred in Robotologie. 



7.Trey Parker-South Park



  • Trey Parker este vocea unui Print al Infernului ce este capabil de emotii si isi doreste sa vada soarele. South Park arata un Diavol sensibil ce nu vrea sa fie urat de lumea de sus si este mereu in cautare de iubire.





6.Viggo Mortensen-The Prophecy

  • Pana sa fie mare rege in Stapanul Inelelor, Viggo a jucat in Profetia, unde a ilustrat un Diavol mai traditional. Plin de vicii, inteligent si care te sperie de moarte. In mod cert te-ai gandi de doua ori pana ai face un pact cu el...




5.Tim Curry- Legend

  • Filmul de la sfarsitul anilor 80' ne arata un Diavol perfect pentru copii. Piele rosie, coarne enorme si rautate pura. Cred ca fiecare copil si l-a imaginat pe Satana aratand asa.







4. Peter Stormare- Constantin

  • Unul dintre actorii mei preferati, si unul dintre filmele de referinta despre Diavol. Ura, lacomie, inteligenta si rautate par sa iasa prin fiecare por. Un Diavol ce te face sa speri ca nu exista, iar daca exista sa nu-l intanlesti.







3. Al Pacino- The Devil's Advocate


  • Pacino ne-a aratat un Diavol in lumea ce ne inconjoara. Bogat,  cu stil si suav, Divolul intra in viata subalternului sau si dezlantuie un adevarat in viata sotiei acestuia. Filmul te face sa te intrebi daca sta oare Diavolul la conducerea unei corporatii.



2.Harvey Stephen- The Omen




  • Sa creezi o atmosfera apasatoare cu un copil pe post de Diavol pare destul de greu, dar in Profetia regizorul a  facut o treaba extraordinara. Diavolul nu prea face nimic, ci doar apare in momentele cheie si brusc apare iadul pe pamant. Copii sunt inocenti asa ca nu te astepti ca Diavolul sa ia aceasta forma...scary stuff.








1.Rosalinda Celentano-The Passion of the Christ



  • Un Diavol atat de diferit incat ramai cu gandul la el dupa ce vezi filmul. Rosalinda Celentano prezinta un Diavol androgin ce isi bate joc de Iisus, imbracandu-se ca Fecioara Maria si tinand la piept o papusa ce-L simbolizeaza pe Mantuitor. Dispretul aratat Fiului lui Dumnezeu te duce cu gandul la  ura pe care o are pentru oameni si Creator. Un Diavol ce arata puterea pe care o are asupra umanitatii si asupea Infernului.


2 comentarii:

Bine, bine...ai ceva de spus!