vineri, 19 august 2011

Tara data dracu'

   Ati observat, sper, duplicitatea romanului de rand. Exact ca si Moromete ce dupa da "Buna ziua', injura pe sub mustati, romanului ii place sa injure.
   De multe ori suntem de-a dreptul paradoxali. Daca cineva are ghinionul de a nu se pricepe la ceva, din piepturile romanilor rasuna in cor: " al dracu' nepriceput. Nu stie sa faca nimic." Paradoxul apare atunci cand aceeasi persoana stie sa faca ceva extraordinar de bine. Atunci ii se aplica acelasi tratament: "al dracului el".
   Suntem nemultumiti indiferent daca cineva se pricepe sau nu. Injuram pe cineva daca este prost, dar il injuram si daca este prea destept. Trebuie sa fii pe placul a 21 de milioane de romani, in acelasi timp, daca nu vrei sa fii injurat. In schimb noi ne pricep la toate incepand cu politica si terminand cu fotbalul. Nu am auzit pe nimeni care sa spuna "nu ma pricep". Din contra, discursul este proportional cu nestiinta.
    De ce oare facem asta cu totii? ( Nu-mi spuneti ca nu o faceti....ai dracu' mincinosi)

4 comentarii:

  1. sa stii ca nu e valabil doar pentru romani, e un defect general :-|

    RăspundețiȘtergere
  2. Tu ai impresia ca numai romanii sunt asa? te inseli amarnic... sa vezi italienii cat de perversi si rautaciosi sunt, si multi altii....

    RăspundețiȘtergere
  3. "noi ne pricepem la toate incepand cu politica"?
    recunosc ca nu ma pricep, sa ma invete si pe mine cinevaa?
    sunt la
    www.a-treia-cale.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  4. @ ElaDee & Stafidutz: vorbesc doar despre ce cunosc:D din ce spuneti voi se pare ca este o trasatura universala:))

    RăspundețiȘtergere

Bine, bine...ai ceva de spus!