duminică, 3 februarie 2013

SEX! Senzational! Porno! Incredibil!

V-am facut sa intrati, nu? Ei bine vor fi dezamagiti cativa ce-si imaginau imagini dintr-un sex tape sau vreo vedeta dezbracata.
Voi vorbi despre sex, dar la modul general. Ce m-a impins sa scriu acest articol? Inregistrarea cu 2 elevi de 15 ani ce fac sex in toaleta unui liceu din Targul Frumos si cazul de acum o saptamana din liceul Dimitrie Gusti. Acolo o fata a fost facuta posta, la fel ca un joint, intre 5 colegi. Daca a fost pentru bani sau  placere, nu prea ma intereseaza.

Ma surprinde in schimb reactia oamenilor si a autoritatilor. In ambele cazuri nu a fost problema ca au facut niste minori sex ( de bunavoie sau nu)  ci ca au facut-o in incinta unei scoli. Adica au adus rusinea asupra unor institutii cunoscute pentru cercetarile in domeniul gaurilor negre si medaliile de aur de la targurile internationale. 

Daca mi-ati citit postarile si inainte, stiti deja ca nu am nimic impotriva celor ce aleg sa-si vanda trupul. Este alegerea lor si am mai mult respect pentru aceste persoane, decat pentru lenesi, mincinosi  sau curvele sub acoperire de pe Facebook.
Problema si mai mare consta in a te intreba ce a dus la asemenea acte? Raspunsul este simplu: sexul in mass media. Intoxicatia cu silicoane si craci nu are efecte doar asupra muncitorilor ce balesc pe ziar gandindu-se la minutul lor de aur, in cazul in care ar prinde o asa frumusete. Copii gasesc prima imagine ce are legatura cu sexul la varsta de 11 ani , pe internet bineinteles. Devreme ati spune, dar cat de protectiv ar fi un parinte, reclama aia la videochat apare ca un dusman.

Din pacate ce nu se prea spune este ca educatia sexuala lasa de dorit:  16 % din adolescentii Romaniei cred ca prezervativul este balonul acela pe care il umpli cu apa cand te joci. De aceea nu l-au folosit si nici nu au de gand. Pe de alta parte 49 % din bolnavii de HIV  sunt adolescenti. As spune ca este destul de grav.
Nu poti sa opresti ca cineva sa aiba sex si nici sa spui ca este imoral s-o faca la nu stiu ce varsta. Lupii moralisti uita vremurile cand se casatoreau fete de 14 ani cu gentlemani de 60 . Acum nici 50-60 de ani, nu mai mult. 
Educatia porneste din familie si continua la scoala. Asta ar trebui sa inteleaga societatea noastra, majoritar incremenita in timp. Glumele libidinoase ale unchiului nu vor ajuta copilul sa inteleaga ce este sexul, cum te protejezi si mai important cum sa nu cazi prada unor oameni rau intentionati.

P.S. Pentru cei care au intrat din greseala si totusi au citit, cred ca este cazul sa va rasplatesc cu doua postari senzationale si incredibile despre sex. Aici si aici.

3 comentarii:

  1. Educatia sexuala lasa de dorit in Romania, ca si ideile preconcepute. Nu se legalizeaza prostitutia, sex-shopurile sunt un loc jenant pentru romani.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si nu se face mai nimic pentru a se schimba aceste mentalitati. Cand a fost vorba de legalizarea prostitutiei au aparut ca ciupercile oamenii "morali" ai Romaniei. Sper totusi ca se va schimba ceva..

      Ștergere
    2. peste tot e la fel,curve vor exista mereu pt ca exista fraieri sa le plateasca.

      Ștergere

Bine, bine...ai ceva de spus!