sâmbătă, 6 aprilie 2013

Liftul pentru handicapati.

De o saptamana am inceput munca. Atunci cand ma intorc acasa, trec pe langa statia de metrou de la Timpuri Noi. Este dotata cu un lift pentru persoanele cu dizabilitati. Mi se pare un lucru de bun simt dotarea asta, tinand cont de faptul ca mai toate statiile au fost gandite fara a se lua in calcul aceste persoane.


Cel mai suparator lucru este insa modul in care aceste utilitati sunt folosite. Nu de persoanele pentru care au fost construite ci pentru nesimtiti, melteni si grasi. Nu glumesc si nici nu-mi place sa arunc cu vorbe asa de dragul de a vorbi. Sa iei liftul doar pentru un singur etaj atunci cand nu ai absolut nimic mi se pare de prost gust. Am vazut oameni cat casa, cumparand o merdenea gigant, ca mai apoi sa urce cu liftul. Sau tineri studenti de la facultatea de langa ce asteapta liftul, pentru ca le este lene sa coboare, pe...scarile rulante.

Fiecare bordura pusa gresit de un Dorel este ca un zid pentru oamenii cu dizabilitati. Fiecare tramvai ce este mai vechi de 5 ani nu il va putea duce nicaieri de pe peronul si asa construit prost. Si dupa toate chestiile astea pe care unii le infrunta cu un zambet amar pe buze, trebuie oare sa ii tinem sa astepte si un lift?

M-a surprins faptul ca nu erau doar tineri ci de toate varstele. S-a evaporat scuza cu generatia tanara si a ramas cea cu proasta crestere. Indiferent de sex sau varsta toti sunt nesimtiti pana in maduva oaselor. Probabil ca sunt si genul de oameni ce iti fac morala ca nu te ridici de pe scaun pentru altcinva. 

Sunt lucrurile astea mici ce iti arata cat de dezvoltata sau civilizata este o tara, natie etc. Nu banii sau numarul de masini ci acel dram de civilizatie pentru oamenii ca tine, sau mai putin fericiti. 


2 comentarii:

  1. Dacă nu ne pasă de noi, cum ar putea să ne pese de alții?
    Există și oameni care nu corespund descrierii tale. Și nu sunt puții. Din nefericire nesimțirea e cea care iese în față și ia ochii. Oameni adevărați trec prin viață discret.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este adevarat ca exista si oameni ce nu fac lucruri de acest fel. Dar cum spuneai si tu, sunt discreti si normali. Asa ca ma leg de aceste specimene ce dauneaza societatii.

      Ștergere

Bine, bine...ai ceva de spus!