duminică, 13 octombrie 2013

+2

Pentru marea majoritate a oamenilor scopul principal in viata este sa formeze un cuplu. Apoi din aceasta uniune fizica si mentala sa apara o progenitura, de preferabil, mai desteapta. Dupa asta ai putea sa mori implinit.


Ce ma intereseaza pe mine este prima parte, mai precis aia ce presupune crearea cuplului. Mi se pare ceva fascinant, pentru ca am luat parte si la formarea mai multora, dar am fost si a cincea roata la caruta.

Cand eram mai tanar, nu ca acum nu as fi, mai toata lumea se cupla asa, cu cine apuca. Eu mai incet, stateam si ma uitam. Dar pentru ca eram un baiat de treaba, cuplurile astea noi ce se formau tineau mortis sa ma ia cu ei. Am aflat mai tarziu ca faceam sa dispara atmosfera aia de jena pentru cuplurile incepatoare ce nu prea aveau subiecte de discutie. Eu unul ma simteam ca cel mai iubit dintre pamanteni in timpul asta. Sa stai langa un cuplu este poate cea mai umilitoare senzatie pe care poti s-o traiesti cand esti singur.

Dar ma distra enorm sa vad transformarea pe care o parcurgeau cei doi. Era prima faza de dragoste d-aia pura in care le tremurau mainile cand se tineau de mana. Apoi urma faza in care se pupau de se albeau ca mai apoi sa treaca la faza cuplului gata de casatorie. Cumparau chestii pentru amandoi, parerea ei se transforma in a lor si orgoliul lui se manifesta cand era vorba de o iesire la bere cu baietii. 

Apoi a venit si randul meu. Stiti ca de obicei imi placea sa ma laud ca asta nu o sa se intample si la mine. Pedeapsa suprema a venit cand mi-am dat seama ca nu prea o sa mearga cu vreau eu. Dar tin sa spun ca fata era mult mai desteapta decat mine la fazele asta, cum se intampla de obicei cu fetele intr-o relatie. Mi-a spus asta intr-o seara cand eram la plimbare. Ca eu nu vreau sa fie ca alte cupluri, dar o sa mi se intample si mie, fie daca este vorba de ea sau de alta. 

M-a suprins ce a spus, dar reactia mea a fost impotmolita de un sarut de al ei si schimbarea subita a conversatiei din partea ei. Acum dupa mult timp mi-am adus aminte de ce a spus si tind sa ii dau dreptate. Sunt lucruri pe care nu poti sa le schimbi. Poti sa iubesti altfel, sa te comporti diferit de alte cupluri, dar mereu vei merge pe un fagas pe care au mers multii altii inaintea ta.

Poti sa razi de cat de penibil se comporta alte cupluri, poti sa le vezi greselile, sa le plangi de mila dar nu o sa poti niciodata sa nu aspiri la ce aspira si ei ca si cuplu.


P.S. Am scris eu odata despre cateva tipuri de cuplu. Mi s-a parut frumos sa vi le reamintesc AICI.

4 comentarii:

Bine, bine...ai ceva de spus!