duminică, 27 octombrie 2013

How to love?

Sa iubesti. Telul suprem pe care se pare ca il avem in viata, indiferent de varsta, sex sau religie. Unii iubesc pe Dumnezeu, altii pe ei insasi in timp ce altii si-au ales o singura persoana asupra careia revarsa potopul de afectiune.



Dar cum ai putea sa definesti iubirea fara sa-i ingradesti frumusetea, pasiunea si forta? Am crezut ca sa iubesti inseamna sa simti in acelasi mod cu persoana iubita. Sa o intelegi in profunzime si sa ajungi sa ii stii gandurile atunci cand se uita la tine. M-am inselat. Nu am putut si probabil nici nu o sa pot sa inteleg o alta persoana. Indiferent de cat de mult as tine la ea si cat mi-as dori acest lucru.


Am mai incercat o data si atunci credeam ca iubirea se masoara in declaratii siropoase si vorbe mestesugite. Dar vorbele nu inlocuiesc trairile intense si se tocesc in timp ca o lama napadita de rugina. 


Apoi am crezut ca iubirea este senzatia sufocanta pe care o ai atunci cand o vezi sau te gandesti la ea. Cum iti apare zambetul pe fata fara sa iti dai seama si iti simti palmele transpirate in asteptarea intalnirii.


Eram pe aproape,dar nu inca acolo. M-am gandit la dragostea pe care o au oamenii casatoriti. Se trezesc in fiecare dimineata, stiind ca este aceeasi persoana in pat. Si o iubesc zi de zi, indiferent daca s-au certat sau nu. Dar pana si iubirea asta a inceput sa se destrame atat de des astazi incat mi-e greu sa cred in ea.


Nu am gasit nimic. Nici persoana perfecta, nici iubirea perfecta sau metoda perfecta. Am invatat insa ce gasesti in lipsa lor.

3 comentarii:

  1. Nu există persoana perfectă, nici jumătatea căutată o viață. Tot ce poți face e să te întregești pe tine însuți și să cauți în lume exact ceea ce poți oferi. Vei găsi cu siguranță. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Nu exista persoana perfecta"..Andreea, eu nu sunt de acord. Numarul meu este: 072xxx..glumesc! :) Dar iubirea nu este deloc usor de inteles sau de aflat. O vei gasi in ritmul tau si o vei alege sau te va alege pe tine. De acolo poti construi ceva daca ai o fundatie si cu timpul o sa ajungi sa ii "citesti" gandurile doar daca se uita la tine (sper ca o sa fie ganduri bune) si va veti intelege ...in majoritatea cazurilor :) Trebuie doar sa-i acorzi timp...pana atunci exerseaza :))

      Ștergere

Bine, bine...ai ceva de spus!