marți, 1 februarie 2011

Caragiale

  Pe 1 februarie 1852 se nastea in satul Haimanale, Ion Luca Caragiale. Una dintre cele mai mari minti romanesti  ale secolului XIX si cel mai mare dramaturg al acestei natii.
  Nu s-au tinut parade, nu s-a arborat tricolorul si nici nu am vazut politicieni dornici sa apara in presa de parca ar fi copilarit cu celebrul gazetar. Imi vine sa rad, cand ma gandesc ca poate motivul acestei lipse de atentie vine din asemanarea clasei politice de astazi cu cea din timpurile lui Caragiale. Aceleasi marsavii, acelasi practici murdare, aceiasi politicieni nesimtiti si sa nu uitam aceiasi alegatori tampi, caci alt adjectiv nu gasesc.
  Ai crede ca dupa 160 de ani aproape, societatea a evoluat si daca astazi ar mai fii trait, pamfletarul nu ar mai gasi nimic de spus de actuala clasa politica. Din pacate ne zbatem in mocirla si nu invatam nimic din trecut, facand comediile maestrului sa fie la fele de valabile si astazi.

Ne ducem, dar gândeşte-te stimabile, că suntem membrii aceluiaşi partid... Cum ziceam adineaori amicului Brânzovenescu: trădare să fie (cu oarecare emoţie) dacă o cer interesele partidului, dar s-o ştim şi noi...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bine, bine...ai ceva de spus!