miercuri, 9 februarie 2011

Differences

  Am fost azi intr-un magazin. Nimic neobisnuit pana aici. Pana am dat cu ochii de doi copii de varsta apropiata veniti cu mamicile la cumparaturi. Fara se se cunoasca au inceput sa vorbeasca unul cu altul.
   Poate vi se pare banal dar m-a mirat simplitatea gandirii lor. Ma gandeam la relatiile, regulile si modul de interactionare dintre noi, oameni maturi. Adica pentru un baiat sa intre intr-o relatie cu o fata, trebuie sa fie aprobat de grupul de prietene, sa aiba carisma si sa duca multa munca de convingere, de parca asediaza un castel.( unele castele sunt facute din nisip si se naruie repede:D ). Stiu toate astea pentru ca am trecut din ele si le-am aflat mai tarziu de la prietena mea.
   Sa fim seriosi acum, fiecare dintre noi avem niste regului pe care le urmam atunci cand vine vorba de prieteni, iubite sau iubiti. Acum spunem "nu mai vreau sa ma joc cu tine" mult mai complicat si mai greu decat atunci cand eram mici.
   Cum imi spunea cineva acum mult timp : " in liceu o sa legi prietenii ce o sa dureze o viata, la facultate o sa ai doar colegi , iar la munca doar cunostiinte si relatii." Tind sa ii dau dreptate pe masura ce timpul trece. Exista o diferenta subtila ce se accentueaza odata cu trecerea timpului si ne face sa redefinim termenul de prieten si persoanele ce il primesc.
  

2 comentarii:

  1. Inainte vedeam la parintii mei ca aveau prieteni care i ajutau , cu care vorbeau deschis si le dadeau sfaturi sincere , cu noi insa lucrurile nu mai stau asa.Nu mai poti avea o relatie de prietenie cu cineva fara sa te invidieze sau sa te judece iar relatiile de prietenie intre o fata si un baiat in zilele astea nu mai arata deloc ca altadata...ar fi multe de spus.

    RăspundețiȘtergere

Bine, bine...ai ceva de spus!