sâmbătă, 23 februarie 2013

5 basme sinistre

Daca ati intrat aici pentru a citi cateva basme ce va vor aduce aminte de copilarie, ati nimerit cum nu se poate mai prost. Probabil ca veti avea cosmaruri si in niciun caz aceste povesti nu sunt bune de spus la gura sobei, nepotilor sau copiilor. Pentru vizitatorii ce nu au mai intrat  pe blog mai exista o postare asemanatoare AICI. Enjoy!

  • Basmul italian incepe simplu: o femeie ce se duce sa doarma in gradina. Apoi apare partea ciudata. In timp ce doarme un sarpe isi face loc in locurile ei intime, unde ramane. Peste putin timp femeia ramane gravida si copilul, Biancabella, se naste cu un sarpe mic la gat. Acesta se furiseaza in iarba si dispare pana in ziua in care Biancabella implineste 10 ani. Ii se arata copilului si ii spune ca este sora ei si ii va da frumusete fara de seaman. Cu ajutorul acestei trasaturi mica copila creste si se marita cu regele.Aici intervine mama vitrega a regelui ce ordona pe ascuns unor oameni sa o omoare pe fata. Acestia nu se indura si in dand dovada de un simt ciudat al milei o lasa pe fata fara ochi si fara maini. Intre timp mama vitrega o pune pe fata ei hidoasa in locul Biancai spunand ca aceasta a dat nastere unui copil mort si s-a uratit de suparare. Dar aici apare sora-sarpe ce ii reda frumusetea Biancai si o omoara pe mama vitrega.
  • Sa incepem cu inceputul. O taranca naste o planta de mirt asa din senin si o vinde apoi unei printese pentru un pret exorbitant. Dupa cum ne asteptam planta de mirt nu este obisnuita caci in ea traieste o zana. Planta este pusa in camera printesei si a sotului ei, printul. Zana nu este prea cuminte si incepe sa apara cand printesa nu este prin preajma. Face dragoste cu printul aproape in fiecare noapte , saturandu-l pe acesta. Vorbesc serios; satisface un print ce avea 7 prostituate pentru a-l potoli. Asta este si problema, caci aceste 7 femei raman fara sugar-daddy si se duc toate intr-o noapte in camera printului. O gasesc pe zana in forma ei umana si o omoara. De parca nu ar fi destul, ele se apuca si o transeaza, din frumoasa zana ramanand doar dintii si oasele pentru baietii de la CSI. Un servitor ce trebuia sa ude planta de mirt gaseste aceste ramasite si le ingroapa in planta. Zana isi creaza un alt corp si ii spune printului numele celor 7 prostituate ce sunt ingropate de vii. Happy end!
  • Printul Tebaldo jura sa-si omoare fiica, Doralice pentru ca nu a vrut sa se casatoreasca cu el.(N-a auzit de incest?) Aceasta infricosata de tatal ei, se ascunde intr-un cufar ce va fi vandut unui comerciant. Ea supravietuieste luni de zile in cufar datorita unei potiuni magice. Cand ajunge la destinatie, iese pe furis din cufar, dar atunci o vede proprietarul, ce mare surpriza era o alta fata regala. Acesta nu mai are timp de cine romantice si o ia de sotie. Intre timp Printul Tebaldo ii gaseste urma, se deghizeaza si cere o noapte de odihna pentru un calator. Doralice il culca in proaspata camera a copiilor sai. Tebaldo omoara copii si da vina pe fiica lui, ce nu are parte de niciun proces. Ea este ingropata pana la gat si hranita in fiecare zi pentru a muri incet, mancata de viermi. Pana la urma se descopera adevaratul ucigas, regele o scoata pe Doralice din pamant si traiesc fericiti. Fara psiholog, doctor sau picioare, zic si eu.
  • Povestea incepe destul de furios. Iubitul unei fete este ucis de fratele ei malefic si posesiv. Dupa crima, fratele se duce in camera fetei si...comite incest, in mod repetat. Dupa ce pleaca fratele, fata incepe sa planga, dar aude in ureche vocea unui spirit elf. Acesta a vazut cum a fost omorat baiatul si in timp ce fratele il ingropa, s-a prefacut intr-o frunza si a cazut in parul ucigasului. Frunza a ajuns apoi in pat si langa fata. Elful ii spune adevarul despre moartea iubitului si unde este ingropat. Fata ii dezgroapa capul si il pune intr-un ghiveci, plantand deasupra iasomie. Uda cu lacrimile sale in fiecare seara planta, ce creste mare si frumoasa. Fratele devine iar gelos, pe o planta ca sa vezi. Fata intre timp moare plangandu-si iubitul. Drept razbunare pentru moartea celor doi iubiti din floarea de iasomie ies sute de spirite ce il omoara pe fratele malefic.
  • Avem o mama ce nu-si iubeste fiul adoptiv deloc. Ea se gandeste ca cel mai bine ar fi sa-l omoare si pune la cale un plan. Ii cere baiatului sa-i aduca un mar dintr-o cutie mare. Cand baiatul baga capul sa vada mai bine, mama apasa pe capacul gros, decapitandu-l. Apoi pune corpul baiatului si capul baiatului la un loc, legat cu o esarfa.  Intra in scena, Marlene, sora baiatului ce tocmai ajunge acasa. Mama ii spune sa-si cheme fratele la masa, iar daca acesta nu raspune sa-l traga tare de ambele urechi. Fata face exact asta si devine isterica cand vede ca i-a rupt capul fratelui ei iubit. Mama o linisteste si ii spune ca o va ajuta sa scape de trup, nu ingropandu-l, cum ti-ar zice farama de creier, ci facandu-l supa. Oase, carne, totul este pus pe foc intr-o supa nemaipomenita ce ii este servita sotului ce se intoarce de la munca. Acesta declara ca este cea mai buna mancare, dar nu reuseste s-o vada pe fetita plangand fara oprire. De asemenea nici nu isi da seama cand sotia il minte in privinta baiatului. Marlene ia oasele ramase si le ingroapa langa mormantul mamei bun, unde mai tarziu apare o pasare maiastra ce striga " Mama m-a omorat, tata m-a mancat". Intr-un final pasarea ii scoate ochii mamei vitrege si o omoara. Din ramasitele acesteia apare baiatul ucis. Tatal si cei doi copii se aseaza apoi la masa si incep sa manance.









4 comentarii:

  1. Sigur nu sunt povesti de adormit copiii... :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma gandesc ca pana si adultii ar avea ceva probleme:))

      Ștergere
    2. N-am reusit sa citesc decat vreo doua, prea disturbed petru stilul meu dar oricum e buna ideea. :)

      Ștergere
    3. Mersi frumos!:)) Si te gandesti ca de multe ori erau spuse copiilor pentru morala lor:)

      Ștergere

Bine, bine...ai ceva de spus!