miercuri, 27 februarie 2013

Despre barbati pentru femei.

As fi vrut sa scriu despre femei, tinand cont ca urmeaza luna lor, dar mi-am zis ca ar fi mult mai bine sa nu fac asta. In primul rand sunt barbat si stiu ce gandesc, sau cel putin cred asta pana va veni o femeie care sa-mi spuna ca nu este adevarat.
Am vrut sa vorbesc despre sexul tare, ce in februarie si martie este de-a dreptul traumatizat. Da, este adevarat si nu incercati sa spuneti altceva. In aceste doua luni sunt supusi la teste groaznice, sunt numiti insensibili, zgarciti sau adevarate brute.


In februarie am avut Valentine's Day si Dragobetele, doua sarbatori destinate indragostitilor. Niciuna nu era sarbatorita pana acum 5-10 ani, poate doar in diaspora sau intr-o regiune uitata de lume. Si cum niciun lucru rau nu vine niciodata singur, anul acesta ne-am trezit cu amandoua   sustinute de un comercialism demn de Coca-Cola.
Saracii barbati s-au gasit in fata unei situatii de cosmar: sa aleaga cadouri. Femeile ofera cadouri de ziua de nastere a barbatului si de Craciun, desi in ultima situatie este de fapt un schimb de cadouri. Ele au totul usor; barbatul iubit este pasionat de masini, mestereste prin casa, sau ca mine citeste. Asa ca au terminat usor cu ceva pentru masina, un set de chei sau o carte. 

Barbatul nu colectioneaza parfumuri scumpe, lenjerie intima de sute de lei sau bijuterii. Asa ca atunci cand  se afla in fata momentului suprem in care sa cumpere ceva se blocheaza. In cazul in care nimereste cadoul, o mare parte din merit o primeste vanzatoarea . In cazul contrar este etichetat de iubita drept bruta insensibila ce nu o asculta niciodata si nu-i face poftele. 

Acum am ajuns la un alt punct fierbinte. Barbatul asculta intotdeauna, dar pana si el are o limita. Daca urechile lui aud mereu lucruri fara importanta pentru voi, ca un cuplu, este normal sa nu fie la fel de atent la chestiunile cu semnificatie. Femeia pe de alta parte are mereu nevoia de a fi complimentata, rasfatata sau alintata. Nu este un lucru gresit, bineinteles, dar daca un barbat nu iti spune in fiecare ora ca te iubeste nu inseamna ca nu simte asta pentru tine. Nu este nevoie de drame si reprosuri. Sa spui "te iubesc" isi pierde semnificatia cand nu este spus din suflet.

Este adevarat, suntem stangaci in a ne exprima sentimentele, dar ar trebui sa fim pretuiti mai mult atunci cand incercam. Un maimutoi si un trandafir dat din frica si obligativitate inseamna nimic.

In ultimul rand, barbatii se mandresc cu logica lor. Da este da si nu reprezinta o negatie.  Pentru femeile ce spun ca nu vor cadou, doar pentru a interpreta rolul iubitei/ sotiei neglijate am o singura intrebare: De ce nu spuneti ce doriti? Ar fi mult mai usor pentru amandoi si s-ar elimina situatiile neplacute. Bineinteles ca si barbatii ar fi bine sa preia uneori initiativa, dar repet, nu din frica de a fi cicalit.

In februarie si martie conteaza gestul, sacrificiul si bucuria cu care pana si un simplu simbol este dat. Sunt sarbatori ce pun pret pe iubire si nu pe calitate sau cantitate.

P.S. Nu ar fi normal sa termin articolul fara sa spun ca exista si femei ce nu se incadreaza deloc in tiparele descrise mai sus. Nu-si doresc cadouri  pentru zilele fara semnificatie, sunt sensibile la incercarile barbatului si il iubesc pentru ele.

2 comentarii:

  1. Imi place unghiul din care ai privit lucrurile si cat de bine ai punctat "insemnatatea sarbatorilor" in cauza, dar si "isteria" unor femei :)... totusi, e chiar traumatizant :)?

    RăspundețiȘtergere
  2. Bineinteles ca nu este chiar atat de traumatizant, dar este obositor. Mai ales daca ai parte de o femeie ce nu apreciaza gestul, ci cantitatea sau pretul:D

    RăspundețiȘtergere

Bine, bine...ai ceva de spus!