miercuri, 14 aprilie 2010

The only one

  Citeam azi in despre decernarea premiilor Pulitzer si cum s-a scris in nou capitol in istoria jurnalismului. Motivul? Este pentru prima oara in istoria de aproape un secol a distinctiei cand doua dintre categorii au fost castigate de publicatii online.
  Este vorba de site-urile propublica.org si SFGate, iar categoriile la care au premiate sunt jurnalism de investigatie, respectiv caricatura. Faptul si mai important este ca primul propublica este non-profit, iar rezultatul investigatiei a fost publicat de gigantul "The New York Times Magazine".
  Cel de-al doilea portal este si el inedit datorita caricaturilor animate, marcand inceputul artei digitale de calitate.De asemenea cunoscutele ziare "The New York Times" si "The Washington Post"  au castigat 4 premii din cele 14, aratand de ce sunt considerate modele internationale de ziare.
  Ma bucur ca in patria ziarelor de calitate s-a decis premierea unor site-uri , aratand astfel intregii lumi ca lumea virtuala ia cu asalt jurnalismul, ducandu-l intr-o era a super-vitezei dar si a pastrarii standardelor celor mai inalte.
 

2 comentarii:

Bine, bine...ai ceva de spus!