marți, 20 aprilie 2010

Power

  Indiferent de sex, varsta sau culoarea pielii  toti vrem putere. Este o afirmatie pe care o negam de cele mai multe ori argumentand ca exista oameni care nu doresc putere. Dar in vanitatea nostra nu ne dam seama ca tanjim dupa ea. Puterea de a concedia sau de a angaja, puterea de a decide, puterea de a face pe cineva sa sufere, puterea de conduce pe cineva sau puterea de a decide asupra vietii unui om. 
  Poate par vorbe in vant dar ganditi-va ca pentru tot ce am enumerat mai sus exista oameni care au puterea asta. Nu numai atat, dar o intreaga armata de oameni in spatele lor doreste sa le ia locul tocmai pentru aceasta putere. Avansarea aceasta in plan social,cultural sau economic nu o facem doar pentru bine celor apropiati ci din motive mult mai egoiste, si anume castigarea unei anumite puteri si exercitarea ei.
  M-am saturat de ipocriti care vorbesc de binele pe care il fac ei ca persoane puternice, de parca nu ar fi  calcat pe cadavre pentru a ajunge in pozitia respectiva si mai ales nu au facut-o spre binele lor ci spre al omenirii.

3 comentarii:

  1. "de parca nu ar fii calcat pe cadavre"-in situatia asta se scrie cu un singur i nu cu doi...

    RăspundețiȘtergere
  2. adevarat ca intotdeauna...
    dar ce putem face noi ca sa schimbam acest lucru?
    este evident ca iubirea pentru putere a devenit mai mare ca puterea de a iubi... :|

    RăspundețiȘtergere

Bine, bine...ai ceva de spus!