joi, 10 februarie 2011

Vine politia!

  De cateva zile incoace, la Tv este agitatie mare. Pe orice post de stiri dai, vezi o multime de mascati ce sparg usi si aresteaza vamesi( bine ca nu au gresit adresa iar). Atat de mare a fost actiunea incat am vazut stiri despre scandal si pe Euronews.130.000 de euro(toata viata nu vad eu atatia bani)  pentru o functie, ture ce aduceau mii de euro si retele de distributie a tigarilor de contrabanda.
  Ma distreaza mai mult decat orice reactia oamenilor obisnuiti; singurul avantaj al mijlocului de transport in comun daca ma intrebi pe mine. Sunt de-a dreptul extaziati de arestarea vamesilor si a politistilor de frontiera. Peste 150 de persoane anchetate, un mare sef dat afara si vreo 15 cu mandat de arestare. Intr-un ziar chiar scria ceva de genul "Hidra coruptiei a fost rapusa".
  Din pacate imi dau seama ca acest mare succes este doar praf in ochi. Din 150 de persoane au avut probe pentru 15 mandate de arestare. Din 150 de persoane cate vor fi condamnate si vor merge la inchisoare? Si de ce a luat atata timp pentru aceasta actiune.? Guvernul si institutiile statului nu stiau de flagelul din vami? Ca doar si-au depus declaratiile de avere din ce in ce mai umflate in fiecare an. Nici macar nu au avut bunul simt sa ascunda...ci au trecut totul pe hartie.
  Este doar o incercare patetica de a castiga cateva voturi pentru Guvern. Presedintele a declarat acum cateva luni, sa cautati, ca vor fi actiuni anti-coruptie in februarie. S-a tinut de cuvant, dar ma intreb asa: De cand este presedinte de ce tocmai acum, cand vorbim de integrarea in spatiul Schengen s-a facut aceasta actiune. Nu s-a stiut nimic pana cand au zis europenii ca nu ne primesc pentru ca nu avem granitele sigure.
   Ma intristez cand vad oamenii ce se bucura pentru o actiune ce ar trebuie sa fie ceva uzual in vami si in institutiile statului. Astept sa vad cati politisti si vamesi vor fi condamnati si atunci o sa incetez sa fiu pesimist  in legatura cu viitorul Romaniei. Pana atunci...la mai multe arestari!

2 comentarii:

  1. "Astept sa vad cati politisti si vamesi vor fi condamnati..." ai de asssshhhttteeeeeeppptttaaaaaaaattttttttt!!!!!!!
    rabdarica, tutun si carticica plus viata lunga!

    RăspundețiȘtergere
  2. :))) ce ma fac...nu mai fumez:) o sa treaca timpul si mai greu

    RăspundețiȘtergere

Bine, bine...ai ceva de spus!